Organisatoren toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker stoppen

 

 

Nadat de organisatoren van het Toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker zowel in 2020 als in 2021 door Corona hebben moeten besluiten om tot een afgelasting van het evenement te komen, hebben zij bij zichzelf geconstateerd dat de energie om alles opnieuw op te bouwen is verdwenen.

 

Het was een spontaan geboren idee in december 1996. Een wedstrijd tussen het eerste elftal van het veld en de hoofdmacht van de zaal ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van KCVO trok tussen Kerst en de jaarwisseling volle tribunes en leidde tot een zeer gezellige avond. Het was voor de toenmalige beheerder van dorpscentrum De Wieken, Hennie Niekamp, aanleiding om de zaalvoetbalcommissie van de club te vragen een toernooi voor zaal- en veldvoetbalploegen uit de gemeente Epe te houden.

 

Dankzij hulp van discotheek De Stunt – destijds shirtsponsor van het eerste zaalvoetbalteam – werd dit mogelijk en was een succesvolle samenwerking geboren. Eerst met De Stunt en later met Eet- en Drinkcafé De Slimmerick was Henk Huiskamp de vaste partner van een evenement dat  24 keer het dorpscentrum deed volstromen, leidde tot sportieve momenten, technische hoogstandjes en saamhorigheid tussen clubs die normaal gesproken elkaars rivalen zijn. Dat was ook de insteek. Een hoogtepunt was daarom dat bij het tienjarig jubileum een selectie met de beste spelers van het toernooi een demonstratiewedstrijd speelde tegen het legendarische Futsal Hasselt uit België.

 

Weliswaar ligt de Coronaperiode achter ons en leek het jubileum een goed moment om een herstart te maken, maar de initiatiefnemers hebben moeten constateren dat zij niet meer over de energie en frisse ideeën beschikken om het toernooi helemaal opnieuw op te bouwen. Want dat is voor hun gevoel nodig na deze periode van stil liggen. Daarom hebben zij Henk Huiskamp geïnformeerd dat zij stoppen.