Concert Orgel en Jazz bij Meereorgel Epe

 

 

 

 

In 1994 was de oplevering  van het door Orgelmakerij Reil uit Heerde geheel gereconstrueerde Meere-orgel (1809) in de Grote Kerk van Epe. Daarmee kon kort daarna  in 1995 het startsein worden gegeven voor de jaarlijkse serie orgelconcerten in de Grote Kerk. De serie bestond in 2020 dus 25 jaar, maar door corona moesten de jubileumconcerten worden uitgesteld.
Eindelijk kan nu de eerste jubileumspecial gehouden worden. Op zaterdag 25 juni zal het concert “Klassiek ontmoet Jazz” met Ab Weegenaar en Trio Jos Mulder het eerste zijn waarbij 25+2 gevierd gaat worden!

Ab Weegenaar - stadsorganist op het beroemde Hinsz orgel in de Bovenkerk Kampen – speelt op orgel en fagot, en het jazz-trio bestaat uit Jos Mulder piano, Pieter Althuis  bassist en Karel van de Beek slagwerk. Jos Mulder is ook pianist bij het bekende koor Expecto uit Epe.

‘Klassiek ontmoet Jazz’, is een spannende formule: Ab Weegenaar zal op het prachtige Meere-orgel de vertolking geven van een klassiek werk waarna het Trio Jos Mulder in jazz-stijl verder improviseert. Ze spelen ook samen.  Er staan verscheidene werken van Bach op het programma. Dit concert wordt met recht een unieke belevenis voor het Meere-orgel en het publiek in Epe.

Tijdens de concerten is de organist in de Grote Kerk in Epe te zien op  een videoscherm in de kerk.
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur.
Toegang €10,00.

Voor het gehele concertprogramma:
www.meereorgelepe.nl