Epe promoveert naar eerste klas

EMMELOORD - SV Epe wint de laatste competitiewedstrijd in en tegen Emmeloord met 1-4 en sleept daarmee het kampioenschap en promotie naar de eerstwe klas zaterdag uit het vuur. Een overwinning die geen moment in gevaar is geweest. Daarvoor was de tegenstand van een te pover kaliber. Dat het ondanks het voortdurende overwicht nog lang onzeker blijft heeft alles te maken met het missen van taklrijke kansen in de eerste helft.

Al in de vierde minuut zet Maurits de Jong de in het rood-zwart gestoken Epenaren op een rustgevende voorsprong als hij op de rand van de zestien een voorzet van rechts onhoudbaar inkogelt. Epe verzuimt daarna om het duel al in het eerste kwartier op slot te gooien. 

Als bij een onschuldig kopduel Stefan Lokhorst een gapende hoofdwond oploopt en deze in het ziekenhuis moet laten hechten geeft dat even een terugslag. Emmeloord kan er niet van profiteren en komt niet één keer gevaarlijk het strafschopgebied binnen.

Beslissing

In de tweede helft maakt Epe wel gebruik van de mogelijkheden. Mart Nijhof, opnieuw één van de uitblinkers bij de Epenaren, schiet fraai de 0-2 binnen; Luke Berkhoff en Lars Krijgsman voeren de score op. Het geeft trainer  Martijn de Haas alle gelegenheid om de spelerscarroussel vol in beweging te zetten. Opvallende wissel is die van Bas van Schoonhoven die de plaats onder de lat aan zijn broer Sam afstaat. En nog mooier is het dat Sven Hoogenboezem, die al een seizoen lang geblesseerd is, zijn laatste minuten voor Epe mag maken en zowaar op een haar na nog scoort ook.

Op een kleine inzinking na met een paar opeenvolgende nederlagen was Epe aanhoudend koploper met alleen Sneek als een gelijkwaardige tegenstander. Nu al is iedereen benieuwd of de blauwen in de eerste klas Noord of de eerste klas Oost zullen worden ingedeeld. Dat is onder meer afhankelijk van de nacompetitie. Volgend jaar Nunspeet of wellicht WHC als tegenstander, als  de Wezepers de sprong n aar de hoofdklas niet maken. De promovendi maken na afloop een zegetocht door Epe. Het blijft nog lang onrustig op de Wachtelenberg. 

 

Bijschrift foto

 

Direct na afloop felicitaties van Emmeloord voor de kersverse kampioenen