Hockeyclinic MHC Epe zet hockey weer op de kaart

 

Eindelijk was het zover. Na 2 jaar coronastilte werd afgelopen zondag 29 mei weer een inloop hockeyclinic georganiseerd, op hockeyclub MHC Epe. “De eerste clinic van velen die nog zullen volgen”; aldus Hans Buers, mede-organisator van het evenement en al jaren trouw lid van de club. Want dat deze eerste editie om een vervolg vraagt, is zeker. De sfeer zat er goed in en er werd vol enthousiasme meegedaan. Het heeft de hockeysport in Epe weer een flinke boost gegeven. 

 

Laagdrempelig kennismaken met hockey

Speciaal voor aanstormende talenten, jong en oud, werd de hockeyclinic georganiseerd. Trimhockeyers, partners, kinderen, vriendjes en vriendinnetjes uit Epe en omgeving maakten op een laagdrempelige manier (opnieuw) kennis met de hockeysport. Voor alle beginners was er ruimschoots aandacht voor de basisbeginselen van hockey. Voor anderen was het juist de kans om oude hockeyskills weer nieuw leven in te blazen. Na afloop van de clinic werden deelnemers uitgenodigd voor een drankje. Hans Buers: “dat iedereen met een glimlach naar huis vertrok, maakte dat de dag niet alleen sportief een succes was. We kijken terug op een zeer geslaagde en vooral gezellige hockeyclinic.”

 

Hockey onder de aandacht

Het is vrijwel zeker dat de hockeyclinic van afgelopen zondag de eerste van velen is. MHC Epe heeft als doel gesteld hockey opnieuw onder de aandacht te brengen. “Hockey is een solidaire en vooral eerlijke sport en voor iedereen toegankelijk die graag buiten in teamverband bezig is. Respect voor elkaar hebben en kunnen sporten in een veilige omgeving, staan altijd centraal bij hockey”, aldus Hans. Zo organiseert MHC Epe van 30 mei tot en met 18 juni inlooptrainingen om de jongste jeugd kennis te laten maken met hockey. Afgelopen week zijn daarvoor flyers uitgedeeld op de groepen 1 tot en met 6 op alle basisscholen in de regio. 

 

Clinic door KNHB-oefenmeester

De hockeyclinic werd begeleid door Hans Buers, een gediplomeerde KNHB-oefenmeester, in samenwerking met een KNAU-trainer Erik van Houwelingen van atletiekvereniging Cialfo. Financiële ondersteuning voor deze clinic kwam vanuit de gemeente Epe uit de subsidieregeling Openbare activiteiten. De clinic vond plaats op zondag 29 mei van 15:00 – 16:00 uur, op de hockeyclub MHC Epe aan de Wachtelenberg 13.

 

MHC Epe is terug!