Epe weerstaat aanval van LSC 1890

Dick van der Veen

 

EPE - Sv Epe heeft in een bloedstollende wedstrijd tegen naaste belager LSC 1890 een aanval op de koppositie afgeslagen. Het resultaat , een 1-1 remise, kan de opmaat zijn voor promotie naar de eerste klas. Om dat doel definitief te bereiken moet Tweede Pinksterdag in en van Emmeloord worden gewonnen.

De laatstew

De laatste dstrijd in het zondagvoetbal voor eigen publiek was er één om in te lijsten. De Friezen gooiden al hun  energie in de stirjd en leken in hun opzet te slagen toen ze met een voorsprong de rust ingingen. Een afstandssc hot van Noël Wever werd getoucheerd en maakte doelman Bas van Schoonhoven kansloos. In die eerste helft had Epe meer van het spel maar had geen geluk in de afwerking. Doelman Jesse van Sermondt bleek een betrouwbare sluitpost bij inzetten van Gerrit Calkhoven en Lars Krijgsman.

Blessures

Zowel bij de thuisclub als bij LSC ontbraken door blessures twee spelbepalende spelers. Koen Logen heeft zich recent laten operferen en hoopt er volgend seizoen weer bij te zijn; spits Tarik Bourakba van de formatie uit Sneek mocht in de slotfase nog zijn opwachting maken.

Dat was nadat Henk Slot Epe langszij had gebrachrt toen hij een hoekschop van de uitblinkende Mart Nijhof onhoudbaar had ingekopt. In het laatgaste kwartier zette LSC Epe omnder zware druk, De centrale verdediger Douwe Wim Terpstra kwam  mee naar voren en dat leidde wn dat was even billen knijpen voor de Eper supporters. 

De Eper verdediging stond als een huis en Bas van Schoonhovebn liet zien dat hij weer volledig is hersteld van een slepend blessure.

Een duel tussen twee teams die met kop en schouders boven de rest uitsteken en beide aanspraak maken op promotie. Epe speelt dus uit bij Emmeloord en LSC 1890 neemt het thuis op tegen Dalen dat nog vecht voor een plek in de nacaompetitie.

Na afloop gingen de supporters met elkaar op de vuist. Ook dat duel bleef op punten onbeslist. Het laat zich vesrtaan dat maandag een blawwitte vloot uit zal varen naar Emmeloorf om het kampioenschap in veilige haven te brengen.

Fotobijschrift: Na afloop lurkten de spelers van beide ploeg aan een biertje. Een geste die je graag ziet na een wedstrijd waarin ploegen het beste van zichzelf hebben gegeven. (fot5o Dick van der Veen)