Epe blijft titelkandidaat

EPE - SV Epe had thuis op de Wachtelenberg meer last van de hitte dan van hekkensluiter Drachten. In een matige wedstrijd werd het uiteindelijk 3-0. De ploeg kan geen verwijt worden gemaakt over een gebrek aan inzet, maar juist het vele lopen met de bal en het niet direct combineren was er de oorzaak van dat er slechts moeizaam werd gescoord. 

Het aantal kansen hoopte zich op. Epe zocht het eenzijdig over rechts, volhardde in individuele acties. Het duurde nog ruim een half uur voordat Robbert Evenhuis de gang naar het net moest maken.  Henk Slot gaf zijn spitsen met een rake kopbal het goede voorbeeld.

Kort voor het rustsignaal kreeg Drachten zowaar nog een mogelijkheid om langszij te komen. Ook in een korte fase van de tweede helft kropen de Friezen uit hun schulp. Een mooie treffer van Lars Krijgsman maakte aan alle toch al niet grote onzekerheid een einde.  Toen Kelvin Maximo Spa de bal in eigen doel werkte was het helemaal gebeurd.

Epe houdt met nog drie wedstrijden te gaan twee punten voorsprong op LVC Sneek, dat het moeilijk had in en tegen Beilen. Vervolgens komt Sneek in Epe op bezoek voor de wellicht alles beslissende wedstrijd. Epe sluit af met een uitwedstrijhd tegen Emmeloord.

 Stroperig

Trainer Martijn de Haas neemt het woord stroperig in de mond als hem naar een algemene indruk wordt gevraagd. "Misschien door de hitte, waarbij we ook ons eigen spel tegen het licht moeten houden. Drachten is een ploeg die geen enkele intentie heeft om het spel te maken. Anders dan bijvoorbeeld Pesse dat wel de aanval zocht en het ons moeilijk maakte. Scoor je vroeg in het duel dan leidt dat waarschijnlijk tot een grote uitslag."

Maurits de Jong en Nick Krijgsman maakten weer hun minuten en zijn er aan toe om weer een hele wedstrijd te spelen. Bas Smit begon op de bank. Dat had alles te maken met het aanvallende concept. Er zijn van die wedstrijden dat het op rolletjes loopt zoals uit bij Dalen. Nu smoorden teveel aanvallende acties in een te laag tempo. Stefan Lokhorst  stopte energie in het aflopen en druk zetten, maar was niet gelukkig in de afwerking. Hij moet maar niet teveel naar de lijst van topscorers kijken.