Epe wint met korfbalcijfers (5-4) van Zuidwolde

EPE - Een week eerder verliest Zuidwolde mnet 8-1 van LSC; uit bij Epe opnieuw negen doelpunten maar dit keer vier van de kant van de Drenthen. "Dat zijn er vier teveel. Gelukkig hebben we de wedstrijd na rust over de streep getrokken, maar het was vanmiddag niet best", kan trainer Martijn de Haas ook moeilijk ontkennen.

Hij heeft tevens gelijk als hij zegt dat er ruim twintig minuten niets aan de hand is. Epe overklast daarin Zuidwolde, verovert een 2-0 voorsprong door een strafschop in tweede instantie van Stefan Lokhorst en een afgemeten treffer van Gerrit Calkhoven. Het wachten is op meer doelpunten. 

Ineens kantelt het duel als juist de sterkste verdedigers Bas Smit en René Suurland, de bijtertjes , hun tegenstander teveel vrijheid gunnen en doelman Bas van Schoonhoven ook zijn dag niet heeft. De toeschouwers weten niet wat ze zien. Drie aanvallen van Zuidwolde, drie doelpunten van Nico Schulting (2 keer) en Frans Capellen.

Zuidwolde put vertrouwen uit de armzaligwe wijze waarop Epe verdedigt. In de rust knettert het in de Eper kleedkamer. Het duurt lang, maar uiteindelijk kantelen Lars Krijgsman, invaller  Sven van Egteren en topscorer Lokhorst het duel. In de slotseconden weer een fout van de Eper doelman maar dat brengt de zege niet meer in gevaar.

Blessures

 

De neergaande lijn na twaalf overwinningen op rij van Epe is verklaarbaar. Enerzijds de druk omdat je nu eenmaal op dit niveau een keer gaat verliezen, anderzijds een waslijst aan blessures. Met het wegvallen van aanvoerder Koen Logen en Maurits de Jong is het middenveld niet langer dominant. Sven Hoogenboezem moet de moeilijke beslissing nemen om te stoppen. Tegen Zuidwolde lopen op een gegeven moment vier A-junioren binnen de lijnen.

LSC zal naar je mag verwachten nauwelijks nog punten verspelen zodat Epe zich ook geen nieuwe nederlaag kan veroorloven. De Haas heeft het 't hele seizoen al over de voorlaatste wedstrijd als Epe thuis LSC ontvangt. "Ik heb geen glazen bol thuis. Het is zeker dat we nog flink aan de bak moeten. Gelukkig maken Nick Krijgsman en Maurits de Jong  zondag in en tegen Dalen weer minuten. De rentree van dit soort spelers hebben we hard nodig." Koen Logen staat voor de belissing om zich al dan niet aan een knieblessure (binnenband) te laten opereren.

Sam van Schoonhoven vervangt de komende twee duels zijn broer tussen de palen.

 

Foto's Ella van den Berg.