Dubbele tegenslag voor sv Epe

EPE - Na twaalf overwinningen op rij lijdt sv Epe tegen VENo de tweede achtereenvolgende nederlaag. Het is maar de vraag wat de blauwen de meest pijn bezorgt: het zwaar geflatteerde 3-0 verlies of de ernstige knieblessure van aanvoerder Koen Logen. Het heeft er alles van weg dat hij opnieuw voor lange tijd uitgeschakeld zal zijn.

Na een klein  kwartier blijft hij liggen en schudt gelijk het hood met een teken naar de bank dat het mis is. "Ik hoorde een plofje, herken de signalen die eerder twee keer op een blessure aan de linklerknie wezen. Nu bleef de rechterknie vastzitten bij een halve draai." In de volgende minuten zijn  de ogen  van spelers en technische leiding meer op de geëmotioneerde speler gericht  dan op wat er op het veld gebeurt. 

Het blijft niet zonder gevolgen. VEVO ruikt kansen en krijgt die ook door zwak ingrijpen in de Eper verdediging.  Niels Visschier maakt er twee keer gebruik van. Aan het laatste doelpnt zit een zware  lucht van buitenspel, maar de sportieve Eper grensrechter wil daar niets van weten.

Na rust is het volledig eenrichtingverkeer waarin de kansen voor Epe zich ophopen. Het harde werken wordt niet beloond door een gebrek aan organisatie, hopeloos zwak afwerken en een paar fraaie reddingen van de doelman. Dat het in de slotseconde nog 0-3 wordt door Frank Post is slechts van belang voor de statistiek.

Het is nu voor sv Epe zaak om de rijen gesloten te houden, niet elkaar de Zwarte Piet toe te schuiven en zich gesterkt te weten door het feit dat elke tegenstander grote delen van de wedstrijd tot nu toe onder zware druk is gezet. Door het uitvallen van spelverdeler Logen is een andere speelwijze vereist en dat komt er deze middag niet uit. Doordat ook de concurrenten punten morsen heeft Epe nog altijd vijf punten voorsprong. "Misschien een aantal privé lessen boeken voor sommige spelers op het Artillerie Schietkamp", monkelt een supporter. Hij denkt dat ze daar de doelgerichtheid erin kunnen brengen.

Opvallend het lauwe publiek van Epe dat je nauwelijks op aanmoedigingen kunt betrappen. Juist nu het team dat zo hard nodig heeft. Alleen voor Koen zou iedereen zich nu het snot voor de ogen moeten spelen.