Verdiende nederlaag voor sv Epe

Het moest er eens van komen en tegen EMMS gebeurdehet ook. sv Epe verliest na 12 overwinningen de eerste wedstrijd en op grond van de tweede helft is dat ook verdiend. Weliswaar gaan de bezoekers met een 1-2 voorsprong de rust in; na de hervatting is EMMS de betere ploeg met als grote uitblinker aanvoerder Maurice Kosse.

Hij scoort met een snoeiharde kopbal de gelijkmaker en kort voor tijd benut hij een strafschop die goed is voor drie punten. De Eper treffers kwamen na een onverdiende voorsprong van EMMS van Luke Berkhoff en Gerrit Calkhoven. 

Wat zich al vaker dit seizoen aftekende: de Epenaren springen zeer onzorgvuldig met hun kansen om. Ook deze middag vele mogelijkheden voor met name Lokhorst en ook Logen. Daardoor bleef de tegenstander in de wedstrijd. Als de ene week met halve inzet een wedstrijd kan worden gewonnen is het moeilijk een week later negentig minuten bij de les te blijven. Toch zal dat de komende weken, met drie lastige tegenstanders, het geval moetem zijn anders verdampt de riante voorsprong als sneeuw voor de zon. 

Nu nog zes punten en als die ook na de eerstvolgende drie duels overeind blijven kunnen de ogen wat meer gericht op de titel worden gericht. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg. Wedstrijden worden vaak voor de helft op wilskracht gewonnen. De ploeg heeft kwaliteiten te over, maar is bij vlagen te wispelturig. Bovendien moet zoals gezegd hard gewerkt worden aan het afronden, want alleen tegen de zwakke broeders krijg je meerdere kansen om missers recht te zetten. 

 

Foto's: Ella