Epe boekt twaalfde overwinning op rij

EPE - Er staat dit seizoen geen maat op de selectie van sv Epe, De return tegen Beilen eindigde in een 6-0 overwinning nadat eerder in Drenthe al met 1-7 werd gewonnen.De twaalfde overwinning op rij en dat op tweede klas niveau zonder dat er een cent aan spelersb wordt betaald.

Er werd nog een record gebroken. Al na twaalf seconden lag de bal achter doelman Philip Gritter. Epe's topscorer Stefan Lokhorst bereiktevanaf d aftrap Luke Berkgoff met een afgemeten voorzet en die knikte onhoudbaar binnen.

Beilen, dat met een door cnrona en blessures verzwakte selectie naar de Veluwe kwam, kreeg even later een tweede dreun uitgedeeld.  Opnieuw Berkhoff verraste de keeper met een boogbal waarop hij zich volledig verkeek. Het was eenrichting verkeer met voor rust nog doelpunten van Lokhorst, onder meer uit een strafschop en Lars Krijgsman. 

Epe vond het welletjes, wilde kaartenvrij de finish halen, wisselde optimaal om aanstormende jeugd een kans te geven en liet het bij nog een zesde doelpunt van opnieuw Berkhoff.

Omdat de enige concurrent uit Sneek van Drachten verloor is de voorsprong van de blauwen nu uitgegroeid tot negen punten. Het doet denken aan een eerdere glorietijd toen sv Epe voor de winterstop in de eerste klasse een grote voorsprong verspeelde en uiteindelijk via een beslissingswedstrijd tegen Rohda Raalte in Hattem alsnog de poorten van de hoofdklas ontgrendelde.

Trainer Martijn de Haas is zich dit terdege bewust. Onderschatting en misplaatst superioriteisgevoel zijn factoren die kunnen binnen sluipen. Maar zo langzamerhand verlegt de vraag over het kampioenschap zich naar welke afdeling Epe op een hoger niveau gaat acteren: de eerste klas Oost of Noord. Dat is voor kenners een wereld van verschil.

(foto's Ella)