Foto's van Ella van den Berg en zoon.

Achtste zege op rij voor sv Epe

EPE - Op bezoek aan de Wachtelenberg in Epe kwam laagvlieger Oerterp er genadig af met een 5-2 nederlaag. De thuisclub domineerde vrijwel negentig minuten, liet teveel kansen onbenut en gaf in de tweede helft ook nog twee goals cadeau. Dat laatste in een fase waarin trainer Marttijn de Haas de wisselcarroussel in vol ornaat deed draaien. Een derde doelpunt van Oerterp had zo maar catastrofaal kunnen zijn.

Epe dwong de tegenstander diep op de eigen helft terug, creeërde een immense hoeveelheid kansen. Die ontstonden vooral doordat Luke Berkhoff zijn directe tegenstander dol draaide. Vaak kwam de eindpas niet aan en het lukte de spitsen maar niet om van de boomlange verdedigers los te komen

 In de 14e minuut vond Lokhorst de naar binnen gekomen Berkhoff die reserve doelman  Koert Smits het nakijken gaf.  Koen Logen stelde aansluitend  Chiel Brummel in staat om de marge te vergroten. De eerste de beste aanval na rusrt leidde tot een derde treffer. Lars Krijgsman rondde goed voorbereidend werk van broer Nick af.

Epe maakte het zichzelf met het oog op de uitwedstrijd donderdag tegen VENO te gemakkelijk, gaf achterin een zee van ruimte weg waarvan  Martijn van Roeden dankbaar profiteerde. Koen Logen herstelde de marge, maar daarna volgde een rommelige fase, waarin twee verdedigers werden gewisseld wat al snel tot de 4-2 door Jorryt Taekema leidde. Oerterp rook meer en even kwam Epe onder druk te staan. Maar toen Stefan Lokhorst een voorzet van links onhoudbaar binnen kopte was de strijd gestreden. 

Epe doet er goed aan n iet teveel waarde aan deze triomf te hechten en zal in het vervolg van de competitie met tegenstanders te maken krijgen tegen wie een foutenfestival minder goed zal uitpakken. Door vertrek van de broers Heukels en langdurige blessures van onder meer Sven Hoogenboezem en doelman Schoonhoven is de selectie flink uitgedund. Zowel donderdag als zondag moet het aan de bak en dat zware programma vereist volledige concentratie.