Visit Hattem en Visit Heerde nodigen ondernemers uit eigen ‘achtertuin’ te ontdekken

 

Hattem en Heerde – Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Begin 2022 start het programma IVN Gastheer van het Landschap in gemeente Hattem en Heerde, waarin ondernemers meer leren over het landschap van gemeente Hattem en Heerde. Want een ondernemer die weet welke natuurpareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw voor zijn of haar bezoekers. Ondernemers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het programma via https://www.ivn.nl/gastheer-hattem-en-heerde.

Landschapsverhaal
Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het Veluwse landschapsverhaal, de flora en fauna, de cultuurhistorische waarden, het erfgoed en de recreatieve mogelijkheden. Ook gaan ze naar buiten tijdens een veldexcursie, om met eigen ogen te ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft. Het IVN Gastheer van het Landschap programma start op donderdag 10 maart 2022.

Natuurarrangementen
Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in Hattem en Heerde. Samen kunnen de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om Hattem en Heerde nog beter op de kaart te zetten. In de Veluwse gemeenten Epe, Ermelo,Apeldoorn, Elburg en Oldebroek zijn ook al netwerken van Gastheren en -vrouwen actief. 

Het programma wordt uitgevoerd door IVN Gelderland en mede mogelijk gemaakt door Veluwe op 1, in samenwerking met Visit Hattem en Visit Heerde.