Barokmuziek in Grote Kerk van Epe

 

 

Op vrijdag 26 november is de Grote Kerk van Epe het podium voor het Dutch Baroque Orchestra,  dat om 20.00 uur zal optreden in de serie Klassiek in de Kerk van Cultureel Platform Epe.

Dit professionele orkest bestaat uit een vaste kern jonge (internationaal) vermaarde barokspecialisten; musici van het allerhoogste niveau. Veelzijdig, inspirerend en innovatief, toegelegd op de muziek uit de 17e en 18e eeuw. Naast deze vaste kern van musici wordt het orkest aangevuld met jonge musici die het conservatorium (net hebben) verlaten.

Dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit is zowel de oprichter, als de artistiek leider van Dutch Baroque. 

Hoofddoel van het orkest is het uitvoeren van bekende en onbekende oude muziek, met in de breedste zin aandacht voor de authentieke uitvoeringspraktijk. Hiertoe zijn bronnenonderzoek, hoog gekwalificeerde musici, (kopieën van) authentieke instrumenten, ‘Urtext’ partituren en een gespecialiseerde artistiek leider onmisbaar. Dát is de basis om zo dicht mogelijk bij een partituurgetrouwe, in wetenschappelijk onderzoek gewortelde (authentieke) uitvoering te komen, en zodoende bij de meest intense beleving daarvan voor zowel uitvoerenden als luisteraars.

Het ensemble wordt in dit concert aangevuld met een vocale solist, countertenor Oscar Verhaar. Deze zanger  heeft inmiddels een respectabele staat van dienst in binnen en buitenland.

Op het programma staan werken van Purcell (Suite uit Fairy Queen), Händel 2x en Bach (cantate BWV 170, Vergnügte Ruh). Meer informatie over het programma op www.cultureelplatformepe.nl.

 

Het concert wordt gehouden met in achtneming van alle coronamaatregelen, waaronder de QR controle.
Locatie: Grote Kerk van Epe
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 22,50, jeugd € 7,00 
informatie en online kaarten: www.cultureelplatformepe.nl
Losse kaartverkoop bij VVV Epe