Gerard Dunnink aan het woord

 

 

 

Op zondag 14 november a.s. wordt in Kulturhus te Epe, Stationsstraat 25, een lezing gegeven door de alom bekende Epenaar Gerard Dunnink in de serie ‘Epenaren aan het woord’.

 

Gerard Dunnink uit Epe geeft deze middag een bijzondere lezing. De oud-politieman heeft een band met het land Gambia. Hij is daar voor het eerst geweest in 1988. Toen ging Gerard naar dat land op vakantie om met zijn broer te vissen op de oceaan. Door deze vakantie kreeg de Epenaar last van een cultuurshock. Hij vertelt: ‘Zoveel armoede, zoveel ziektes, zoveel vaak jonge mensen die stierven aan malaria of gele koorts. Ik kreeg het gevoel dat ik daar wat aan moest doen. Ik wilde de mensen daar helpen.’

Van het één kwam het ander en voordat Gerard het wist, zat hij weer in Gambia. In 1999 is hij begonnen met een hulpverleningsproject in de breedste zin van het woord. Deze stichting heet Nkafou Njola Gambeya (samen sterk voor Gambia). ‘Ik ben nu inmiddels 20 jaar verder en ga nog steeds ieder jaar een of twee keer naar Gambia. Gelukkig ken ik een aantal mensen die mijn ANBI-stichting steunen zodat ik veel werk kan blijven doen in Gambia.’
Gerard Dunnink heeft het deze middag over het land en de bevolking. Hij laat een diaserie zien en vertelt wat hij de afgelopen 20 jaar allemaal in Gambia gedaan en bereikt heeft.

 

Aanvang: 15.00 uur
Vrij entree

 

Let op:          Uiteraard houden we ons de coronamaatregelen. Gelieve uw QR-code of vaccinatiebewijs mee te nemen. Zonder dat mogen we u niet toelaten!