Informatieavond over pleegzorg

 

 

Voor veel kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, is een pleeggezin het beste alternatief. Een kind laten opgroeien in een gezinssituatie, het liefst in zijn of haar eigen woonomgeving, is daarom het streven. Voor iedereen die iets voor een pleegkind wil betekenen, organiseren gemeente Epe en Pactum op 23 november een interactieve informatieavond. Tijdens deze avond vertelt Pactum meer over Kindgericht Werven in Epe. Ook wordt er gesproken over  wat er komt kijken bij pleegouderschap. Een pleegouder uit Epe is te gast om ervaringsverhalen te delen.

 

In de gemeente Epe is Pactum jeugd- en opvoedhulp, samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Epe en andere pleegzorgaanbieders, actief in het project Kindgericht Werven. Bij kindgericht werven wordt er naar een passend gezin gezocht dat aansluit bij de achtergrond van het kind en de ouders. Bij voorkeur bevindt dit gezin zich in de omgeving van een kind.

 

Deeltijd-. weekend of vakantie pleegzorg

Naast reguliere pleegzorg is het ook mogelijk dat een kind één of meerdere weekenden per maand en/of vakanties doorbrengt in een pleeggezin. Soms brengt het pleegkind in deze vorm van pleegzorg ook enkele dagen in de week door bij het pleeggezin en gaat dan vanuit hier naar school. Verder woont het pleegkind gewoon nog thuis bij ouders.

 

Informatiebijeenkomst

Wanneer: 23 november 2021 van 19:30 tot 21:30 uur.

Waar: Gemeentehuis Epe, Markplein 1 8161 EE in Epe *).

Kom je uit de omgeving van Epe/Vaassen en heb je interesse? Meld je dan aan via www.pactum.org/wordpleegouder-in-epe.

 

Nu al vragen? 6 november staan we op de markt in Vaassen! *)

Afgelopen woensdag stonden medewerkers van Pactum samen met wethouder Lia de Waard en medewerkers van de gemeente op de markt in Epe om inwoners uit te nodigen voor de informatiebijeenkomst. Daarnaast konden inwoners direct vragen stellen over pleegzorg. Op zaterdag 6 november staan we van 10:00 tot 13:00 uur op de markt in Vaassen. Spreek ons vooral aan als je meer informatie wilt ontvangen of vragen wilt stellen!

 

 

*) Voorbehoud

Mochten de coronamaatregelen het niet toelaten om de informatiebijeenkomst fysiek te laten plaatsvinden en om te flyeren, dan worden deze activiteiten aangepast. Kijk op www.epe.nl en op onze social media kanalen voor de meest actuele informatie.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -