Zorgen over corona bij wethouder Nunspeet

Zorgen…

 

De druk op de zorg neemt weer toe. Het aantal opnames in de ziekenhuizen en de ic’s stijgt. De vaccinatiegraad in onze gemeente is in verhouding laag. Het aantal besmettingen al weken lang hoog. Dat baart mij zorgen.

 

Twijfelt u nog over de vaccinatie? Als u nog niet gekozen hebt voor vaccinatie, overweeg het alstublieft nog een keer. Laat u informeren of praat met uw huisarts. Het blijft een individuele keuze, maar we maken allen deel uit van de maatschappij en hebben naast de zorg voor onze eigen kring ook verantwoordelijkheden voor de mensen in onze bredere omgeving. De gezondheid van u en uw naasten gaan mij aan het hart.

Twijfelt u nog? Kom op 8 november tussen 11.00 en 19.30 uur naar Veluvine. Laat u goed informeren. Vaccinatie is ter plekke mogelijk, zonder afspraak. En gratis.

 

Het laten vaccineren is en blijft een vrije keuze. Maar wat zeker geen vrije keus is om je wel of niet te houden aan de coronamaatregelen. Wij allen hebben daar een grote eigen verantwoordelijkheid in. Gelukkig neemt de grote meerderheid de maatregelen serieus. Maar ik krijg ook signalen dat er mensen zijn die de regels aan hun laars lappen. Die zich niet laten testen bij klachten of die niet thuisblijven bij een positieve besmetting in hun gezin/groep en gewoon naar de winkel, werk of school gaan, en zo dus weer anderen besmetten.

 

Wat u ook van de corona-aanpak en de maatregelen vindt, de feiten liegen er niet om. Laat ik maar eens eerlijk en helder benoemen waar dit laconieke gedrag toe leidt:

-       meer besmettingen

-       meer (ernstig) zieken

-       meer ziekenhuisopnames

-       volle IC’s waardoor ook de ‘normale’ ziekenhuiszorg in de knel komt en de wachttijden voor veel ingrepen langer worden

-       hoe bitter ook, meer overlijdens van onze familieleden/dorpsgenoten.  

 

Als wethouder Volksgezondheid wil ik daarom een dringend appèl doen. We kennen allemaal de regels inmiddels wel. Laten we ons er aan houden en onze verantwoordelijkheid nemen. Iedereen! We hebben inmiddels te veel verdriet en rouw gezien.

 

Ik reken op u.

 

Pieter Teeninga, wethouder Volksgezondheid.