Gezamenlijke kerken steunen winterpakket gemeente Heerde

 

De gezamenlijke kerken uit de gemeente Heerde, vertegenwoordigd in het IDO (Interkerkelijk Diaconaal Overleg) dragen dit jaar bij aan de Winterkledingpas. De Winterkledingpas is bedoeld voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben.

De gemeente Heerde stelt jaarlijks € 75,- per kind beschikbaar. De gezamenlijke kerken steunen dit initiatief met een bijdrage van € 25,- per pas. Hierdoor heeft de pas een totale waarde van € 100,-. Een mooie gezamenlijke stap in de strijd tegen armoede. De gemeente Heerde wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook als het even niet lukt.

 

De Winterkledingpas

De Winterkledingpas is geldig tot en met 1 maart 2022. Met de pas kunnen de kinderen of hun ouders winterkleding en -schoenen aanschaffen bij zowel landelijke als lokale winkels. Op www.zorgvraagheerde.nl staat een compleet overzicht van de deelnemende winkeliers. Ook kunnen ontvangers van de pas daar een saldochecker vinden, waarmee ze het saldo van de pas kunnen inzien.

 

De verspreiding van de Winterkledingpas

Stichting Leergeld Noord-Veluwe verspreidt de Winterkledingpassen. De pas hoeft niet meer geactiveerd te worden. Wanneer iemand de Winterkledingpas niet standaard ontvangt, omdat die niet bekend is bij Stichting Leergeld Noord-Veluwe, kan deze worden aangevraagd. Dit kan via www.samenvoorallekinderen.nl.

 

Het Kindpakket

De Winterkledingpas is onderdeel van het Kindpakket. De gemeente Heerde ondersteunt met het Kindpakket kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. Zodat alle kinderen kunnen meedoen.  Het Kindpakket bevat een divers aanbod aan regelingen, denk hierbij aan vergoedingen voor: schoolspullen, sporten (lidmaatschappen en kleding) en deelname aan culturele activiteiten. Meer informatie over het Kindpakket staat op www.zorgvraagheerde.nl. De gemeente Heerde werkt samen met Stichting Leergeld Noord-Veluwe aan de uitvoering van het Kindpakket.