Het eerste doelpunt van Epe gescoord door Luke Berkhoff met achter hem een juichende aanvoerder Koen Logen. Foto's van Ella van den Berg.

Epe heeft gemakkelijke middag

EPE - Ook de vijfde competitiewedstrijd van sv Epe eindigde in een royale overwinning. EMMS uit Slagharen was geen serieuze tegenstander. "We hebben zoveel geblesseerden dat ik de jongens heb opgedragen om zoveel mogelijk tegen te houden", geeft  trainer Johan Oldekamp aan. Dat lukt nog vrij aardig, ook al omdat bij sv Epe het tempo te laag lag bleef de Drenthen een enorm pak slaag bespaard.

Kenmerkend is de opmerking van sde geb lesseerde doelman Bas van Schoonhoven van Epe. "Ik had gewoon opgesteld kunnen worden want aan één arm had ik genoeg." Bas werd tijdens de training aangeschoten door Maurits de Jong die een verwoestend schot in de benen heeft. "Hij had er beter een paar vrije trappen in kunnen jassen", geeft Bas aan. Zijn broer Sam is zijn plaatsvervanger. Bas is met een gebroken elleboog zeker een week of zes uitgeschakeld.

De wedsterijd leverde een volkomen eenzijdig beeld op. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Epe EMMS vast. Het duurde vrij lang voordat Luke Berkhoff  de score opende na een fraaie overstap van een van zijn ploeggenoten. Epe ging met 2-0 de rust in door een doelpunt van Lars Krijgsman. Na rust scoorden Stefan van de Vlekkert en Koen Logen, de laatste na prima terugleggen van spits Stefan Lokhorst.

Wellicht is de klassering van de blauwen wat geflateerd omdat ze de komende weken bijna alle ploegen uit het linker rijtje ontmoeten. De ploeg kan dan laten zien wat het echt waard is. Aanstaande zondag heeft het elftal vrijaf.