Epe neemt ook vierde hindernis

Foto's Ella van den Berg

DRACHTEN - Epe wint ook de vierde competitiewedstrijd met ruime cijfers. Hoewel Drachten, zoals dat in  het jargon heet, twee bussen in het strafschopgebied parkeert, kan het niet ontkomen aan een 1-4 nederlaag. 

"Een stugge tegenstander waar het moeilijk doorheen voetballen was. Daarbij dient aangetekend te worden dat we het tempo te laag hielden, wat sloom waren in de passing en zo af en toe ook te slordig". Trainer Martijn de Haas ziet wel wat verbetering ten opzichte van de wedstrijd tegen Dalen, toen de 3-0 overwinning licht geflatteerd was, 

Epe sluit de eerste helft af met een magere 0-1 door een doelpunt van Stefan Lokhorst, zijn zevende alweer. "Dat had zeker 0-3 moeten zijn. Het lijkt dat het na de gelijkmaker van Wike Siderius in de 50ste minuut nog even spannd kan worden, maar niets is minder waar. Nog in dezelfde minuut zet Koen Logen Epe opnieuw op voorsprong. Via Maurits de Jong en een eigen doelpunt gaan de ploegen met 1-4 onder de douche. "Van de teams die we rtot nu toe hebben gehad was voor mij Dalen nog de sterkste tegenstander.", geeft Martijn aan Na de confrontatie met mede-koploper Frysia over drie weken weet Epe waar het aan toe is. Ook een club die  volgend jaar de  overstap maakt naar het zaterdagvoetbal, Voor sv Epe is het zaak om scherp te blijven en wat zorgvuldiger te zijn geduerende 90 minuten want er is nog een aantal kapers op de kust in de stirjd om de titel in 2k Noord.