Toneelvoorstelling in Kulturhus EGW in Epe

 


Cultureel Platform Epe (CPE) organiseert naast klassieke concerten in de Grote Kerk van Epe ook theatervoorstellingen in de grote zaal van Kulturhus EGW. Op zaterdag 30 oktober staat er een bijzondere toneelvoorstelling op het programma. Dan staan de spotlights gericht op de wederwaardigheden en tragiek van de bekende Britse literaire familie Brontë. De voorstelling, CHARLOTTE jane eyre BRONTË & broer BRANWELL, wordt gespeeld door Toneelgroep Dorst.

Bij de naam Brontë doemen onwillekeurig beelden op van mistige heidelandschappen.
Dat Charlotte Brontë ook een broer had die minstens even getalenteerd was, is minder bekend. Waar Charlotte met Jane Eyre het  succes kreeg waarnaar zij streefde, bewandelde Branwell - de grote belofte van wie het meeste werd verwacht - een duisterder pad. Twee hoogst intrigerende karakters. Een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen -  vooral vrouwen - onderdrukt.

Actrice Trudy de Jong maakt deel uit van Toneelgroep Dorst. Zij is winnares van de Theo d’Or in 1997 en de Colombina in 1991 en bij het grote publiek bekend van tv-series als OVERSPEL en  DIVORCE.  In JUDAS speelde zij de moeder van Holleeder.  In musical Soldaat van Oranje koningin Wilhelmina. Bij toneelgroep Dorst  haar alom bejubelde solo COCO CHANEL.
Collega Theo de Groot is acteur, schrijver en producent, speelde in producties bij vele theatergezelschappen.

Locatie: Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 Epe

Aanvang 20.00 uur

Entree: € 21,00 incl 1 consumptie, jeugd € 7,00,

In verband met de corona-maatregelen geldt: alleen toegang met vaccinatiebewijzen(QRcode, herstelbewijs of recent negatief testbewijs.

Meer informatie en online tickets: www.cultureelplatformepe.nl. Losse kaarten bij VVV Epe