Organist Minne Veldman bespeelt Meereorgel in Epe

 

 


Op donderdag 28 oktober zal om 20.00 uur het laatste orgelconcert van het jaar 2021 in de Grote Kerk van Epe worden gehouden door organist Minne Veldman. Veldman heeft een indrukwekkende staat van dienst, en is al vaker  in Epe te horen geweest. Ook dit keer heeft hij weer een mooi programma samengesteld met een aantal psalmbewerkingen en enkele meer algemene orgelwerken.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 13 solo-cd’s op toonaangevende Nederlandse orgels en 6 cd’s met samenzang. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel, waaronder tientallen complete online-orgelconcerten uit de coronacrisis in 2020-2021, toen live-optredens met publiek onmogelijk waren.
Hij trad ook op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een 26- delige serie met koraalbewerkingen. Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldmanverschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl) en de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl).

Tijdens de concerten is de organist in de Grote Kerk in Epe te zien op  een videoscherm in de kerk.
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang €10,00.
Ook voor de concerten in de kerk is het nodig een coronatoegangsbewijs te checken, of een bewijs van vaccinatie, test of herstel. Dit geldt voor alle bezoekers vanaf 13 jaar.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl