Stefan Lokhorst op weg naar Luke Berkhoff die met een fraaie actie het voorbereidende werk deed. De keeper van Dalen heeft de bal uit het net gevist. (foto Ella van den Berg)

Epe krijgt tegen Dalen meer dan het verdient

Je wint de eerste wedstrijden in het seizoen afgetekend en dan komt Dalen op bezoek, een team dat verliest van Beilen waar je met 7-1 overheen bent gewalst. Kat in het baklkie dus. Ongewild sluipt er iets van onderschatting in. Het wordt uiteindelijk een royale 3-0 overwinning, maar iedereen die er bij was op de Wachtelenberg weet hoeveel onrecht deze score de bezoekers aandoet.

De Drenthen stropen de mouwen op, dringen Epe terug en krijgen in de eerste mninuut al twee hoekschoppen te nemen. Dat het niet tot een treffer leidt is te danken aan Bas van Schoonhoven die als één van de weinigen bij sv Epe een ruime voldoende scoort en zijn ploeg na rust overeind houdt. Dalen moet de oorzaak van de nederlaag bij zichzelf zoeken. Het draait een aantal honderd procent kansen de nek om.

Epe gaat met 1-0 de rust in als na een rush de bal in de loop terecht komt bij Koen Logen, die ddoelman Kevin Borgmamn geen kans laat. Trianer Martin de Haas zal ongetgwijfeld hartige woorden hebben gesproken maar die  sorteren slechts kort effect.

Het is Dalen dat na rust het initiatief neemt en weigert zichzelf te belonen. Het vindt enkele malen Bas  vn Schoonhoven op zijn weg, maar ook lijkt het voorin de linker en de rechterschoen te hebben gewisseld. De  richting is volledig zoek. Epe, dat vaak veel kansen nodig heeft, springt er nu zorgvukdiger mee om. Met twee frommelhoals van Lars Krijgsman en topscorer Stefan Lokhorst stelt het de overwinning veilig. De Eper spits ligt vrijwel de hele wedstrijd aan de katting, maar is tooch weer van grote waarde op de momenten dat hij er moet staan. Epe vergiste zixch kennelijk in het aanvangstijdstip en reikte na het energieke begin van de gasten nooit meer aan het niveau van de eerste twee wedstrijden. Dan toch: met negen punten uit drie wedstrijden is het de trotse lijstaanvoerder.