Epe walst ook over Emmeloord heen

EPE - Epe stapt met reizemijlslaarzen door de competitie in de noordelijke tweede klasse. Na de zevenklapper in en tegen Beilen werd Emmeloord van het kunstgras op de Wachtelenberg geveegd. De 5-0 zege is nog maar een zwakke afspiegeling van de ware krachtsverhouding.

Emeloord, een fysieke tegenstander, hanteerde veelal de lange bal, daar waar Epe het zocht in de combinaties. Na een paar miraculeuze ontsnappingen moest Hans Portijk in het doel van de polderaars voor rust al twee keer wijken voor fraai afrondend werk van Koen Logen. Hij maakte een gretige indruk en dat gold in feite voor het hele team van sv Epe. 

Diirect na de hervatting schoot Stefan Lokhorst via een tegenstander de angel uit het duel dat nooit een wedstrijd werd. Wat volgde waren nog twee wonderschone treffers. Eerst was het Lars Krijgsman die een vloeiende aanval op zeer fraaie wijze afrondde en vervolgens knalde Maurits de Jong van ver buiten het strafschopgebied de bal kiezelhard in het dak van het doel. 

Door het afvallen van de gebroeders Heukels en de blessure van aanvoerder Sven Hoogenboezem is de selectie geslonken tot zestien spelers en dat is de enige zorg die blauw en wit heeft voor het verdere verloop. Maar na twee pieken volgt Dalen. Nou ja, we hebben het dan over de naam van de volgende tegenstander waarvan zelfs Beilen wist te winnen. Waken voor overmoed is de voornaamste opgave van dit Epe.

De wedstrijd begon met een minuut stilte als eerbetoon aan Willem van Schoonhoven. Hij kwam eind vorig jaar te overlijden en was de man die vele jaren lang de accommodatie van de sv Epe dagelijks onderhield. Willem was ook Vrijwilliger van het Jaar.