Sport met publiek bij NK Skeeleren in Heerde brengt weer sfeer

 

 

De sporters hebben het een tijd gemist maar ook de supporters van de sport, het publiek langs de baan. In Heerde kon het weer bij het NK op de Baan. Rondom de baan was het publiek (wel onder voorwaarden) weer welkom. En daar werd weer enthousiast op gereageerd door het publiek wat weer naar Heerde was gekomen om de rijders aan te moedigen. De aantallen langs de baan bleven wel binnen de maximaal gestelde 750 personen, dus ook hier geen probleem.

Vrijdagmiddag werd het startsein gegeven door Wethouder van Sport Stephan Nienhuis waarna de rijders van start konden op de 500 meter, die later op de dag werd vervolgd door de wedstrijden op de puntenkoers. Aan de start de categorieën Kadetten, Junioren B en Junioren A/Senioren, met natuurlijk ook weer veel leden van de organiserende vereniging. Afgezien van een paar kleine regenbuitjes kon het programma goed afgewerkt worden en bleven vertragingen door het weer gelukkig uit. Op zaterdag werd om 10.00 uur gestart en werden de afstanden 200 meter, 1000 meter en de puntenwedstrijden verreden.

De leden van Skeelerclub Oost Veluwe wisten maar liefst 18 medailles binnen te halen waarbij Rémon Kwant met 3x goed het meest productief was, hij wist de sprintafstanden 200, 500 en 1000 meter te winnen, en hij ging als sprinter zelfs van start op de afsluitende punten/afvalkoers op en hij had hier tot op het eind nog kans op de medailles, hij kwam net een paar puntjes te kort om hier ook op het podium te kunnen komen. De andere sprinter van SKOV Glenn Nijenhuis moest achter Kwant genoegen nemen met een 2e plaats op de 200 meter en brons op de 500 meter.

Bij de Kadetten Meisjes wist Jette Beek ook maar liefst 3x op het podium te komen, de dame heeft een hele stap gemaakt en mocht met één zilveren en 2 bronzen medailles de terugreis naar Hummelo aanvaarden. In dezelfde categorie verraste Evy van Soest met een bronzen plak op de 200 meter. Bij de Junioren B Jongens wist Karl van de Belt brons te bemachtigen op de 500 meter terwijl bij de Meisjes Denice Nieuwenhuis op de 200 meter de ban wist te breken en na diverse 4e plaatsen op NK’s wist ze nu het podium te betreden met een 3e plaats op de 200 meter. Junior A Ewout Beijeman wist op de lange afstanden twee medailles op te eisen, op de afvalkoers goud en op de punten/afvalkoers was zilver zijn deel.

Bij de lange afstanden bij de senioren reden de clubleden vooraan mee, vrijdag was Ruurd Dijkstra Luc ter Haar te slim af in de sprint van de afvalkoers, derde hier werd Crispijn Ariëns. De tegenwoordig in Heerde woonachtige Ariëns wist op de puntenkoers van zaterdag ruimschoots de meeste punten te veroveren daardoor de titel mee te nemen naar huis. Tweede werd hier zijn teamgenoot Luc ter Haar.

De organiserende vereniging en de KNSB kan weer terugkijken op een succesvol georganiseerd NK, en met nog enkele kleinere evenementen voor de komende weken het seizoen af gaan sluiten en alweer vooruit kijken naar volgend jaar, een jaar waarin hopelijk weer “normaal” gesport kan worden.