The Kings Rhythm Blues

Beer, Blues & BBQ op zaterdag 16 oktober

 

 

Een mooie zaterdagmiddag op het Dorpsplein in Heerde. Daar zit je met een schuimend biertje in de hand. Je ruikt de heerlijke geuren die van de barbecue komen. Meegesleept door je favoriete muziek denk je: wat is Heerde een heerlijk bluesdorp! Op zaterdag 16 oktober 2021 gaat het dan eindelijk gebeuren in het centrum van Heerde: Beer, Blues & BBQ 2021!

 

Blues

Beer, Blues & BBQ in Heerde staat voor nationaal bekende namen in de blues. Ook deze editie halen we weer goede bluesbands naar het centrum van Heerde:

 

14:00 Hilde Vos

Hilde Vos is een Americana roots singer songwriter geboren in 1986 in Nijmegen. Zij zong samen met Dick Van Altena, Ilse De Lange, Sandra Vanreys en Ruud Hermans. In 2019 won Hilde al een DCMA award voor beste countrysong Benelux. Hilde Vos, o.a bekend van de Johan Derksen tour, is een unieke samenwerking aangegaan met (inmiddels) bandleden John & Nienke Geuzinge-Havinga. Met haar geheel eigen sound, en inspiratiebronnen zoals Dolly Parton, Patty Griffin, Emmylou Harris en Bob Dylan, schrijft Hilde Vos prachtige songs. Alleen met een gitaar en haar stem raakt ze het publiek. 

16.45 Gravel Road

Gravel Road is een band van Noord-Hollandse bluesliefhebbers, van wie het merendeel al meer dan tien jaar samenspeelt. Voor die tijd waren ze actief in andere bands, apart en soms ook samen, tot ze elkaar eind jaren negentig troffen in hun gezamenlijk liefde voor de stevige bluesmuziek.

Door de recente toevoeging van een echte boogie-pianist en een mondharmonicaspeler is het repertoire nog verder verbreed.

 

19.45 King’s Rhythm Crew Blues Revue

De drie heren van de King’s Rhythm Crew begonnen dit project in 2018. Ruud Weber (bas, lead zang), Govert van der Kolm (toetsen, backing vocals) en Marlon Pichel kennen we natuurlijk van de band King of the World. Maar ook daarvoor hadden de heren hun sporen al verdiend in de internationale blues scene als begeleiders van Matt Schofield, Snowy White, Monster Mike Welch, David Gogo, Eugene Bridges, Candye Kane en vele anderen.

Naast het drukke schema van King of the World vonden de heren tijd om een tijdelijk project op te starten waarbij ze nationale en internationale artiesten begeleiden. Sindsdien speelden de King’s Rhythm Crew met Matt Schofield, Kid Ramos, Scott Sharrard, Jon Amor, Hugh Coltman, JB Meijers, Alan Haynes, Danny Giles, Matt Taylor (RIP), Sean Webster, Anton Goudsmit en vele andere. De heren besloten er een vast project van te maken naast hun eigen band King of the World.

 

Voor deze editie van Beer, Blues en BBQ 2021 is gitarist Raymond Nijenhuis aangetrokken om de King’s Rhythm Crew Blues Revue te versterken.

 

Fijn tussendoortje: Frank Blueka

Tussen de bovengenoemde bands door blijft het niet stil, niemand minder dan Frank Blueka zal dan optreden. Frank Blueka speelt soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden.

 

Celtic Bluesman Barry Mc Cabe, vriend van Rory Gallagher nam Frank al eens mee als voorprogramma van zijn “Peace within tour”. Harry Muskee draaide Frank als eerste in zijn radioprogramma en Johan Derksen was hevig verbaasd dat iemand Frank niet kende. Derksen heeft al zijn CD’s… Dat is het treffende aan Frank Blueka. Hij voelt zich goed in de luwte van de aandacht en toch is zijn vakmanschap voor songschrijven en performance wel degelijk opgevallen. Zijn specialiteit is het terugbrengen van blues en rocksongs tot hun essentie. Een rockpoëet, relaxed en doeltreffend met een herkenbare sound. Verrassend, spannend en altijd die warme bluesy stem, die het publiek doet stilstaan en nieuwsgierig maakt…

 

Beer & BBQ

Op het Dorpsplein in Heerde zijn de terrassen geopend en ook centraal worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid. 

Voor het bijwonen van de optredens van deze vermaarde bands hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen. Zorg dat je erbij bent, dit wil je niet missen op zaterdag 16 oktober!

 

Beer, Blues & BBQ Heerde is een samenwerking tussen Evenementenstichting Heerde, Ondernemersvereniging Heerde en Visit Heerde. Speciale dank gaat uit naar ondersteuning vanuit het Ondernemersfonds Heerde.