Volwassenen actief bij Cultuurplein

 

                         

Cultuurplein verzorgt ook voor volwassenen muziekles, dansles en talloze beeldende workshops en cursussen. Daarnaast is er weer een aantrekkelijke serie lezingen én natuurlijk onze Filmliga Epe. Voor volwassenen is er ook dit jaar weer extra veel aantrekkelijk aanbod. Aquarelleren, schilderen, tekenen en edelsmeden zijn vaste succesvolle cursussen. Sinds enkele jaren is er Jazzdance voor volwassenen. Veel vrouwen tussen de 21 en 65 jaar pakken de draad weer op en genieten van dit wekelijkse uur dans. Dit jaar is er nu ook klassiek ballet voor volwassenen. Kom het gewoon eens uitproberen. 

 

Urban sketching, Grafische techniek, Leerbewerken, Verhalen vertellen en (Her)ontdek de kunstenaar in jezelf zijn onze nieuwste cursussen. Urban sketching begint op 30 september. Hier leert men stap voor stap en met gerichte oefeningen snel fraaie schetsen te maken van een stadsgezicht. Cursisten uit de vorige reeks waren enthousiast over wat ze in korte tijd hebben geleerd. Hetzelfde geldt voor leer bewerken. Leer bewerken is ambachtelijk en creatief tegelijk. Na een aantal basistechnieken geleerd te hebben ga je aan de slag met een werkstuk naar eigen keuze. Grafiek ofwel, druktechnieken is bij velen bekend. Wie kent niet die fraaie kaarten uit de museumshops? Je begint eenvoudig zoals op de basisschool geleerd hebt met gutsen en linoleum. Hier ga je dan mee verder om een meerkleuren druk te maken. Ontwerp bijvoorbeeld een prent om in te lijsten, je eigen kerstkaarten, geboorte- of huwelijkskaarten.  

 

Volledig nieuw is dit jaar de cursus Verhalen vertellen. Hoe vertel je een verhaal? Of het nu gaat om een verhaal in huiselijke kring, op je werk of bij een openbare gelegenheid, verhalen vertellen kun je leren! Tijdens deze cursus krijg je veel praktische informatie over wat een verhaal eigenlijk is. Hoe zit het in elkaar? Hoe moet je een verhaal begrijpen en vooral, hoe maak je zélf een goed verhaal? Hierbij komt natuurlijk de structuur van een verhaal aan bod en gaan we het uitgebreid hebben over symboliek en metaforen. Je leert hoe je een verhaal kunt kiezen, uit je hoofd leren en vertellen. Daarbij komen natuurlijk allerlei handige technieken aan bod.  Voor deze cursus is geen beginniveau vereist. Ook maakt het niet uit, of je nog nooit een verhaal hebt verteld of juist al vaker iets ten gehore brengt. Interesse in storytelling, in de breedste zin van het woord, is ons uitgangspunt.  (Her) Ontdek de Kunstenaar in jezelf! Een serie creatieve lessen voor volwassenen waarbij we onbevangen leren door te DOEN!  Verlang je ook wel eens terug naar die tijd dat je heerlijk bezig was met tekenen, schilderen plakken knippen kleuren krassen scheuren enzovoort dat niks raar was en alles mogelijk? Zo ja: Heb lef, laat los en durf de kunstenaar in jezelf weer aan te wakkeren! In deze workshops staat Kunst centraal en gaan we samen laagdrempelig onderzoeken, rommelen, prutsen, mengen, proberen, stoeien en experimenteren. Zonder oordeel. Niks moet, alles mag. Het klinkt misschien wat zweverig maar dat mag ook wel een keer! Wat het eindresultaat ook zal zijn, wat een ander er ook van vindt, het maakt allemaal niks uit. Het is jouw project en jouw proces. Laat je verwonderen, durf te spelen en (her) ontdek de kunstenaar in jezelf.

 

Op de website www.cultuurpleinnoordveluwe.nl is eenvoudig informatie te vinden over het tijdstip van de lessen, het aantal lessen en de prijs hiervan. Ook vind je er alle info over de lezingen en films bij de Filmliga