Skeelerclub Oost Veluwe kan 35-jarig bestaan toch vieren met organisatie NK Baan 2021

 

 

De skeelerrijders van Nederland krijgen toch nog Nationale Kampioenschap voor geschoteld. Begin augustus (6 en 7) wordt er op de wielerbaan in Rotterdam gestreden om de Nationale titels op het wegparcours en de marathon. Later in die maand komt de landelijke skeelertop weer naar Heerde waar op 27 en 28 augustus op de Bertus Dokter Piste gestreden wordt om de Nationale Baan titels.

De wedstrijden zijn voor de categorieën Kadetten, Junioren B en de categorie Junioren A/Senioren en deze rijders zullen strijden op de volgende afstanden 200 meter time trial, 1000 meter, Afvalkoers, 500 meter, Punten/Afvalkoers en op de spectaculaire Aflossing.

Het is lang onzeker geweest of er toch nog een Nederlands Kampioenschap zou komen in verband met alle regels die er zijn rond de corona pandemie. Nu er weer meer mogelijk is heeft de KNSB toch data kunnen vinden in de kalender waarop de verschillende NK’s verreden kunnen worden.

Heerde stond eerst al op de kalender voor het eerste weekend van juni, maar toen was het nog niet mogelijk om voldoende rijders, begeleiders en bezoekers toe te laten. Nu is die mogelijkheid wel weer aanwezig, waarschijnlijk zullen rijders en bezoekers wel een negatieve test of een bewijs van vaccinatie moeten overleggen om binnen te komen, maar dat kan ook nog weer wijzigen omdat de regels ook iedere keer weer wijzigen.

Voor de organiserende vereniging is het weer een extraatje omdat de club dit jaar 35 bestaat en er toch nog enigszins een feestje van gemaakt kan worden. Ook voor de diverse leden die kans maken op de medailles een leuke gelegenheid om zich dit seizoen toch nog voor eigen publiek in de kijker te rijden. Een van die kanshebbers is Heerdenaar Glenn Nijenhuis, een kind van de baan die op de sprintafstanden zeker bij de kanshebbers hoort.

De komende periode zal er ook mee bekend worden over de invulling van het evenement, dit zal gecommuniceerd worden via de site van de KNSB, schaatsen.nl of via de website van de club www.skeelerhuus.nl

 

Op de foto Glenn Nijenhuis