Provincie vraagt kapvergunning aan voor nieuwe aansluiting Wezep / H2O Provincie Gelderland maakt een nieuwe aansluiting op de A28 ter hoogte van bedrijvenpark H2O. Voor deze werkzaamheden vraagt de provincie een kapvergunning aan voor de kap van 223 bomen en 11265 m2 bosschages. Deze bomen staan op de plek van een nieuwe aansluiting op de A28 bij Wezep. De nieuwe aansluiting maakt het dorp Wezep en bedrijventerrein H2O beter bereikbaar. Hierdoor wordt Wezep ook leefbaarder. Na het uitvoeren van de werkzaamheden plant de provincie 225 nieuwe bomen aan. Bereikbaarheid Wezep en bedrijventerrein De afrit van de A28 bij Wezep zit aan haar maximale capaciteit. Deze afrit wordt gebruikt door verkeer richting Wezep en Bedrijventerrein H2O. Het bedrijventerrein is nog in ontwikkeling en trekt in de toekomst naar verwachting meer verkeer aan. Om zowel verkeer goed naar, van en door Wezep te geleiden en het bedrijventerrein te faciliteren werkt de provincie Gelderland samen met Rijkswaterstaat, de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek en ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV aan een definitief ontwerp voor een nieuwe aansluiting op de A28. Zo blijven het dorp Wezep en het bedrijventerrein ook in de toekomst goed bereikbaar en verbetert de leefbaarheid in Wezep. Extra tijd Het opstellen van dit definitieve ontwerp vraagt extra tijd. Het is binnen de beperkte ruimte zoeken naar mogelijkheden om te voldoen aan alle eisen en wensen. Ondertussen start de provincie met het aanvragen van de benodigde vergunningen, waaronder deze kapvergunning. Actuele informatie over het project staat op www.gelderland.nl/H2O-Wezep.

 

Provincie Gelderland maakt een nieuwe aansluiting op de A28 ter hoogte van bedrijvenpark H2O. Voor deze werkzaamheden vraagt de provincie een kapvergunning aan voor de kap van 223 bomen en 11265 m2 bosschages. Deze bomen staan op de plek van een nieuwe aansluiting op de A28 bij Wezep. De nieuwe aansluiting maakt het dorp Wezep en bedrijventerrein H2O beter bereikbaar. Hierdoor wordt Wezep ook leefbaarder. Na het uitvoeren van de werkzaamheden plant de provincie 225 nieuwe bomen aan.

Bereikbaarheid Wezep en bedrijventerrein

De afrit van de A28 bij Wezep zit aan haar maximale capaciteit. Deze afrit wordt gebruikt door verkeer richting Wezep en Bedrijventerrein H2O. Het bedrijventerrein is nog in ontwikkeling en trekt in de toekomst naar verwachting meer verkeer aan. Om zowel verkeer goed naar, van en door Wezep te geleiden en het bedrijventerrein te faciliteren werkt de provincie Gelderland samen met Rijkswaterstaat, de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek en ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV aan een definitief ontwerp voor een nieuwe aansluiting op de A28. Zo blijven het dorp Wezep en het bedrijventerrein ook in de toekomst goed bereikbaar en verbetert de leefbaarheid in Wezep.

Extra tijd

Het opstellen van dit definitieve ontwerp vraagt extra tijd. Het is binnen de beperkte ruimte zoeken naar mogelijkheden om te voldoen aan alle eisen en wensen. Ondertussen start de provincie met het aanvragen van de benodigde vergunningen, waaronder deze kapvergunning.

Actuele informatie over het project staat op www.gelderland.nl/H2O-Wezep.