Internationale bezoekers vanaf 19 juli weer welkom in Ierland

 

 

Ierland Toerisme verwelkomt de aangekondigde versoepelingen van de Ierse overheid

 

28 mei 2021 - De republiek Ierland heeft het nieuwe digitale Covid-certificaat van de EU, dat reizen tussen EU-lidstaten soepeler zal maken, goedgekeurd. Dit is goed nieuws voor iedereen in de toeristische en hospitalitysector. Vanaf 19 juli gaat de regeling van start en dit betekent dat reizigers uit EU-lidstaten in het bezit zijn van de pas- waaruit blijft dat de houder ofwel gevaccineerd is, negatief getest is op Covid-19 of het virus heeft gehad-  de republiek Ierland kunnen bezoeken zonder een test of  quarantaine nodig is.  

Ierland Toerisme en de Ierse toeristische sector willen het internationale reizen weer zo snel mogelijk op gang brengen.  De organisatie rolt spoedig een ​​belangrijke promotie-campagne uit - onder andere in Nederland-  om internationale bezoekers weer welkom te heten. De gezondheid en veiligheid van alle onze bezoekers is vanzelfsprekend onze prioriteit, maar we zullen ervoor zorgen dat onze gasten een warm Iers welkom en een geweldige vakantie-ervaring kunnen verwachten. 

Niall Gibbons, Chief Executive of Tourism Ireland, zei: “De aankondiging van vandaag is zeer welkom, voor iedereen die er naar uitkijkt om Ierland dit jaar weer te bezoeken en een belangrijke stap op weg naar het herstel voor de reisindustrie. Voor het eerst in maanden kijken we weer met optimisme naar de toekomst."

“We weten uit ons onderzoek dat er een aanzienlijke vraag is van reizigers, om zo snel mogelijk naar Ierland te gaan. We weten echter ook, dat de concurrentie groot zal zijn; elke bestemming over de hele wereld heeft de impact van COVID-19 ondervonden en zal hun aandeel in het herstel zoeken. Onze kick-startcampagne zal doorslaggevend zijn om een direct verlangen te creëren het eiland te bezoeken.
Iedereen bij Ierland Toerisme kijkt er naar uit om het eiland Ierland als een veilige, gastvrije en‘ must-see ’bestemming te promoten. De komende maanden zullen we met al onze partners hard werken om zoveel mogelijk activiteiten te herstellen. We kunnen niet wachten om de groene loper uit te rollen en onze internationale bezoekers weer welkom te heten, is onze boodschap."