JONG&Politiek blij met gemeente Nunspeet

 

NUNSPEET-  JONG&Politiek Nunspeet krijgt sinds dit jaar geen subsidie meer vanuit Den Haag. Ze zouden compleet blut zijn en geen leuke activiteiten meer kunnen organiseren of iets kunnen leren. Het zijn van een onafhankelijk jongeren platform voor de lokale politiek kwam in gevaar. De jongeren gingen ervoor en spraken hierover met de burgemeester. De gemeente Nunspeet bood uitkomst.

Burgemeester Van de Weerd kwam langs tijdens een van de online vergaderingen van JONG&Politiek en gaf aan dat hij een voorstel zou doen aan de fractievoorzitters.  Hij adviseerde de jongeren om te lobbyen bij de verschillende fractievoorzitters. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat JONG&Politiek de belangen van jongeren in Nunspeet kan blijven behartigen in de gemeentepolitiek en jongeren die dat wensen door kan laten stromen naar politieke partijen in Nunspeet.

Het voorstel werd door de burgemeester ter peiling aangebonden aan de fractievoorzitters via de commissie Algemeen bestuur. De lobby werd ingezet en de jongeren van JONG&Politiek belden een of meerdere fractievoorzitters in de week voor de commissievergadering om het voorstel uit te leggen en vragen beantwoorden. De fractievoorzitters stelden kritische vagen maar ze waren allemaal ook heel enthousiast om samen de schouders eronder te zetten en te zorgen dat JONG&Politiek in Nunspeet kon blijven bestaan.

Daarna begonnen de jongeren aan het echte werk en spraken in bij de commissievergadering. Dit werd natuurlijk als superspannend ervaren door de jongeren. De jongeren legden uit wat ze als organisatie doen en waarom ze van belang zijn voor de jongeren in de gemeente. Ze vertelden onder andere over de voorstellen die werden geschreven voor de gemeente over oudejaarsavond, toerisme, verkeer, corona en andere zaken. Vol enthousiasme vertelden de jongeren hoe ze de toekomst zien van JONG&Politiek.  Ze willen een platform zijn voor de jongeren in Elspeet, Vierhouten, Hulshorst en Nunspeet. Ook willen ze zichzelf ontwikkelen en de (sociale) omgeving leren kennen door cursussen, workshops, werkbezoeken en excursies. Uiteindelijk laten zien dat jongeren er echt toe doen in de gemeente Nunspeet. De inspraak en het meedoen in de commissievergadering werd door de jongeren als interessant ervaren. Ze vonden het leerzaam en leuk om de lokale politiek zo bezig te zien en te zien hoe er nu echt besluiten worden genomen in de gemeente. Uiteindelijk hebben de jongeren het goed gedaan want alle commissieleden spraken hun steun uit om JONG&Politiek Nunspeet voortaan financieel te ondersteunen.

JONG&Politiek gaat dus door met het activiteiten organiseren voor jongeren in de gemeente Nunspeet. Veel zaken zullen blijven worden opgepakt. Inmiddels zijn de jongeren bezig om voorstellen te schrijven die alle partijen misschien kunnen meenemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteverkiezingen volgend jaar. Dit zijn vooral thema’s die belangrijk zijn voor jongeren, zoals onder andere de thema’s wonen en duurzaamheid. En als jij wil kun je meehelpen. Stuur een mailtje naar jongenpolitiek@ziggo.nl of stuur een berichtje via de instagrampagina of Facebookpagina van JONG&Politiek als jij ideeën hebt over hoe het beter kan in de gemeente Nunspeet. Misschien ben jij dan het volgende lid van JONG&P