Slim dienblad ondersteunt gezonde leefstijl

 

Een slim dienblad,  een persoonlijke digitale voedingscoach 2.0 en een leefstijl-app  voor ouderen.  Deze producten geven informatie en inzicht in de thuissituatie rond voeding en leefstijl. Een groep Gelderse bedrijven in het project IntoEat aan deze innovaties voor een betere gezondheidszorg en meer werkgelegenheid in de regio. Het project IntoEat ontvangt daarom een bijdrage van de Provincie Gelderland én het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Innovaties voor gezondheid

Voedingsdeskundigen hebben baat bij dit feitelijk inzicht. Want op basis hiervan kunnen zij beter bijsturen. In combinatie met intensieve begeleiding van de voedingscoach ondersteunen en verbeteren deze producten de leefstijl en het eetgedrag. Gezonde voeding en gezonde leefstijl zijn belangrijk voor ouderen met een zorgbehoefte.

IntoEat

In het project IntoEat werkt een consortium van onderzoeksinstellingen en bedrijven aan deze digitale producten. Het consortium bestaat uit OnePlanet, WUR  Wageningen, Connectedcare services (Nijmegen), Salut Holding (Arnhem), Radboud Universiteit (Nijmegen). Zij ontvangen hiervoor een bijdrage van € 927.463