Heerlijk wandelen door vestingsteden

Onze vestingsteden werden gebouwd om te kunnen schuilen. Vandaag een heerlijke plek om te genieten van het historische erfgoed om daarna neer te strijken op een terras, nu ze weer open zijn. We zetten 5 stadswandelingen in vestingsteden op een rij. Ideaal voor als je de natuur een keer wilt afwisselen met cultuur.

Willems trots: Willemstad
Willem van Oranje mag met recht onze vestingprins genoemd worden en dat werd al in de 16e eeuw bevestigd door zijn laatste vesting zijn naam te geven. Het Hollands diep was toen nog een Biesbosch-achtig gebied, dat amper toegankelijk was, maar Willem van Oranje zag de strategische ligging van de vesting waarvoor eerst een polder werd drooggelegd. De belangrijke vaarroutes naar Holland, Brabant en Zeeland kwamen er langs. Tot in de 19e eeuw werd de vesting uitgebreid en versterkt.

Willemstad straalt authenticiteit en ‘koninklijkheid’ uit ondanks dat bv. de poorten werden weggehaald om de stad toegankelijker te maken. De bedrijvigheid aan de jachthaven, pal aan de vesting maakt het een gezellige en levendige vestingstad. Ga voor een stadswandeling in Willemstad naar: visitbrabant.com