Speelplek het Kooiveen krijgt steeds meer vorm

 

Speelplek het Kooiveen ondergaat een ware metamorfose. Als onderdeel hiervan heeft wethouder Bob Bergkamp een boom geplant. Speelplek het Kooiveen wordt een echte waterspeelplek met een waterpomp waarbij het water voor een deel het gebied instroomt. Zo wordt het een mooie, natuurlijke plek waar ook in de zomer fijn gespeeld kan worden. Ook wordt het een groene plek met veel bosplantsoen en vaste planten.

 

Samen met omwonenden
In november vorig jaar zijn kinderen uit de buurt rond speelplek het Kooiveen enthousiast aan de slag gegaan met het maken van maquettes voor hun nieuwe speelplek. Omwonenden hebben meegedacht. De ontwerpers van Het Wilde land hebben daarna de plannen uitgewerkt tot een schetsontwerp. De afgelopen weken is er veel werk verzet. Deze week wordt de laatste beplanting aangebracht en volgende week wordt de kabelbaan geplaatst. Naar verwachting is de speeltuin op 19 april aanstaande speelklaar.

Wethouder Bob Bergkamp over het project: “Het Kooiveen is een mooi voorbeeld van hoe we samen met omwonenden (jong en oud) de speelplekken in de gemeente Oldebroek willen (her)inrichten. Dat varieert van natuurlijk spelen, zoals hier in het Kooiveen, tot meer een sportinrichting, zoals recent in de Maisakker in Wezep.”

 

Speelplekken
De komende jaren gaat de gemeente Oldebroek meerdere speelplekken opknappen. Er is veel ruimte voor inbreng van omwonenden. De speelplekken mogen een ontmoetingsplek worden voor de hele buurt.

 

Kerngroep
Voor speelplek het Kooiveen zijn we nog op zoek naar helpende handen voor het onderhoud en het beheer van het groen. Meer informatie? Mail naar samenspeloldebroek@gmail.com of ga naar de Facebookpagina Samenspelkooiveen.