Samen nadenken over toekomst energie en warmte

 

Gemeente Epe organiseert energiecafé’s

 

Gemeente Epe vraagt inwoners om mee te denken over de toekomst van energie en warmte binnen de gemeente. Op 13 en 14 april worden hiervoor online Energiecafe’s georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten wil de gemeente samen met inwoners van gedachten willen wisselen over het besparen en opwekken van energie en het overstappen op duurzame energie.

 

De gemeente Epe werkt aan de Transitievisie Energie en warmte. Het doel van de transitie is  een gemeente die in 2050 CO2​ neutraal is. Als de visies klaar zijn, is duidelijk wat de gemeente te doen staat. Dan is in beeld gebracht welke forse CO2​ besparingsprojecten er starten en welke wijken het meest geschikt zijn om als eerste van het aardgas te gaan en een wijkuitvoeringsplan voor te maken.

 

De energiecafé ’s starten met een introductie van de transitie, waar gaat het nu precies over en wat betekent dat voor de gemeente Epe. Vervolgens gaan de deelnemers in kleine groepjes uit elkaar om na te denken over stellingen en dilemma’s en hun mening te geven. De uitkomst van deze bijeenkomsten wordt gebruikt om de transitievisie energie en warmte te schrijven.

 

De energiecafé’s vinden plaats op:

Dinsdag 13 april, 19.30 – 21.30 uur en
Woensdag 14 april, 19.30 – 21.30 uur

Aanmelden kan tot 10 april via duurzaam@epe.nl.