Groen op dak en gevel

 

 

Vanaf nu kun je bij de provincie Flevoland een subsidie aanvragen voor het vergroenen van je dak of gevel. De subsidie is bedoeld voor eigenaren en huurders van woningen, bedrijven en instellingen binnen een stad of dorp. Hier vallen ook buurthuizen en scholen onder. De provincie wil daarbij initiatieven in buurt- of wijkverband bevorderen. Gezamenlijke aanvragen kunnen daarom meer subsidie krijgen.

 

Mooi én goed

Gedeputeerde Cora Smelik: ““Met deze regeling stimuleren we de aanleg van groene daken en gevels in steden en dorpen. Daarmee beperken we wateroverlast, kunnen we de biodiversiteit en vergroening vergroten en levert het een mooie bijdrage aan het beperken van de CO2-uitstoot. Kortom, groen op het dak of tegen een gevel is niet alleen mooi, maar ook goed!”

 

Droog en koel

Door de klimaatverandering verandert onze omgeving. De droge periodes worden droger en de natte periodes juist veel natter. De aanleg van groene daken en gevels in steden en dorpen kunnen dat positief beïnvloeden. Een groen dak is een dak met plantjes erop. Groene daken zorgen voor opslag van water en dus voor minder wateroverlast. Een groen dak of een groene gevel zorgen voor een betere isolatie, waardoor het in het huis of bedrijf in de zomer koeler blijft en in de winter juist warmer.

Aanvragen

Kijk op onze website www.flevoland.nl voor meer informatie en vraag de subsidie aan.