Buurtbuslijn 514 tussen ’t Harde en Wezep gaat weer rijden

 

                     

Vanaf maandag 8 maart gaat de buurtbus tussen ’t Harde en Wezep weer rijden. Door de coronacrisis was de lijn 514 een jaar uit dienst, maar nu kunnen de chauffeurs weer passagiers vervoeren. De bussen zijn vernieuwd en coronaproof gemaakt. Wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg en wethouder Bob Bergkamp van de gemeente Oldebroek zijn verheugd met dit nieuws en kwamen maandagochtend langs bij de bushalte NS-station ’t Harde.

 

Wethouder Wessel: “De buurtbus is in een plattelandsgemeente als de onze, onmisbaar en niet meer weg te denken , ik ben blij dat de buurtbus weer opstart, ik ben supertrots op de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken”!

 

Vernieuwde bussen

De bussen hebben een nieuw jasje gekregen met aan de buitenkant het logo van RRReis. Dit is sinds december 2020 de nieuwe naam voor het regionale openbare vervoer in het gebied IJssel-Vecht. Ook is de bus voorzien van een nieuw, coronaproof ventilatiesysteem en een spatscherm bij de chauffeur.

 

Buurtbuslijn

De buurtbus is een kleinere bus met plaats voor acht personen. De bus rijdt volgens een vaste route op vaste tijden. Buurtbuslijn 514 ´t Harde-Wezep verbindt deze twee plaatsen via de NS-stations in een uurdienst langs Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek, Mullegen, en ´t Loo. Hierdoor is er een busverbinding mogelijk tussen de buurtschappen en Elburg, Oldebroek en Wezep.

 

Oproep vrijwilligers

De buurtbussen rijden hun routes door de inzet van 49 vrijwillige chauffeurs. Vaak mensen uit de buurt, die veel over de route en omgeving weten. De buurtbusvereniging is op zoek naar vrijwilligers die het leuk lijkt een paar uur per week te rijden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Kuna van Walsem, secretaris buurtbusvereniging Elburg-Oldebroek, 06 22 58 98 40.