Nieuwe scenario's: toeristische sector in en na de coronacrisis

 

De toeristische sector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Het binnenlands toerisme ligt nagenoeg helemaal stil, met enorme gevolgen voor de sector. De vraag is natuurlijk hoe de rest van 2021 en begin 2022 eruit gaat zien voor toerisme. Niemand weet dat uiteraard, maar het is wel mogelijk om met de kennis van nu enkele min of meer gefundeerde voorspellingen te doen.

We hebben met verschillende experts de afgelopen periode gewerkt aan een update van de scenario’s die we in 2020 gepubliceerd hebben. We zijn uitgegaan van een drietal mogelijke scenario’s van afschaling van de maatregelen, de waarschijnlijke reactie van consumenten daar op en de wijze waarop je als ondernemer of gemeente daar mee om zou kunnen gaan. Het gaat om de volgende scenario’s:

  1. In het eerste scenario volgen we de te verwachten lijn waarbij de maatregelen vanaf april 2021 langzaam afgebouwd worden;
  2. In het tweede scenario verwachten we dat de maatregelen in stand blijven tot begin juni 2021;
  3. In het derde scenario verwachten we dat de maatregelen stap voor stap worden afgebouwd, waarbij we pas aan het einde van 2021 afscheid kunnen nemen van de maatregelen.

Op dinsdag 9 maart om 15.30 uur gaan Herre Dijkema en Nina Ruigrok tijdens een webinar in op onze verwachtingen over de economische impact, het vrijetijdsgedrag aan de hand van leefstijlen en de binnenlandse en buitenlandse vakanties. 

Houd onze online kanalen in de gaten, want we behandelen de komende weken nog meer interessante onderwerpen in een serie snack-webinars. Geen tijd? Geen zorgen! Je kunt alle webinars in de reeks terugkijken.