Coronaproof ravotten in het bos: wij mogen weer!

 

Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown. Voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen. Binnen de nieuwe routekaart met maatregelen vanuit de overheid is er daarom een uitzondering gemaakt voor sport- en jeugdactiviteiten, waaronder Scouting. Kortom: wij mogen weer opkomsten organiseren voor kinderen tot en met 17 jaar!

Wij zijn blij dat het weer mogelijk is om het scoutingspel aan te bieden aan de kinderen. Dit gebeurt in lijn met de verdere maatregelen die door het kabinet zijn genomen, coronaproof dus. Wel hebben wij er voor gekozen om in lijn met het beleid van de middelbare scholen door te gaan. Dit betekent dat de fysieke opkomsten worden georganiseerd voor kinderen tot en met 11 jaar. Voor de kinderen die ouder zijn, worden er regelmatig uitdagende online activiteiten georganiseerd. 

Niet alleen de kinderen hebben er weer zin in, ook onze vrijwilligers zijn er weer helemaal klaar voor om toffe activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan spellen in het bos, het stoken van vuur, koken en bouwwerken maken. En misschien wel het belangrijkste: goed leren samenwerken in teamverband, maar ook het vergroten van de zelfredzaamheid!

Lijkt het jou gaaf om te komen kijken of Scouting bij jou past? Daag jezelf uit en meld je vrijblijvend aan via ledenadministratie@scoutingbuysballot.nl! Voor een impressie, bezoek onze Facebookpagina of onze website: scoutingbuysballot.nl.