Cultuurplein start kunstproject

Heerde- Cultuurplein Noord Veluwe is samen met Artez hogeschool voor de kunsten en Verian thuiszorg een prachtig kunstproject gestart. Een bevlogen student van Artez komt gedurende een aantal creatieve sessies bij ouderen thuis om samen mooie dingen te maken en te beleven.  ‘Deelnemers hoeven niet van alles te kunnen. Het gaat om het proces. Als je vroeger al eens geschilderd hebben is dit voor jou misschien weer een prikkel om het op te pakken. Verven, tekenen, kleien, recyclekunst met oude spulletjes van thuis, het kan allemaal. Of, heb je  nog nooit iets creatiefs gedaan maar lijkt je het leuk om eens thuis achter je eigen voordeur uit te proberen? Grijp dan nu je kans! Samen gezellig bezig zijn geeft je energie’, vertelt Artez student Marianne Dekkinga. 

 

Marianne Dekkinga is geen alledaagse student. Ze is 62 jaar, getrouwd en na een loopbaan van bijna veertig jaar, is ze drie jaar geleden begonnen aan de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving bij ARTEZ, Hogeschool voor de Kunsten.  ‘Een heerlijke ervaring!’, zegt ze zelf. 

 

‘Ik geniet ervan om bezig te zijn met schilderen of het maken van 3-dimensionaal werk. Maar nog mooier vind ik het om te zien wat kunst met een mens doet. Kunst raakt. Wat dat betreft deel ik de visie dat kunst goed is voor een mens, of dat nou actief, het zelf doen is, dan wel het kijken naar kunst in een museum of anders, net of je wereld er wat groter door wordt. Ik was erg verrast toen ik las dat Verian en Cultuurplein Noord Veluwe kunstactiviteiten wilden aanbieden bij mensen thuis, ben heel blij om daaraan een bijdrage te mogen leveren. Dit was hét stage project dat ik zocht.’, aldus Marianne. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Bertil Pool van Cultuurplein. jb.pool@cultuurpleinnoordveluwe.nl of Ton Hulsebos volwassenwerker  06-51259370 t.hulsebos@heerde.nl

Dit project wordt financieel ondersteund door het OFGH, het Ondernemersfonds Gemeente Heerde.