Tekst en foto: persburo Dick van der Veen

Rianne Beumer Vrijwilliger van het Jaar

 

EPE – Rianne Beumer uit Emst  is verkozen tot Vrijwilliger van het jaar 2020. Ze versloeg in een nek aan nek race Epenaar Michael Schuurman. Roelfien Bakker uit Vaassen eindigde kort daarachter op de derde plek.

 

Wethouder Jan Aalbers heeft de winnaars vandaag respectievelijk online en telefonisch met hun prijs gefeliciteerd. De bijbehorende beeldjes, oorkondes en bloemen zijn vandaag bij hen thuis bezorgd.

 

Improviseren

De Vrijwilligersprijzen konden dit jaar niet op de gebruikelijke manier worden uitgereikt. De nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis werd namelijk vanwege het coronavirus geschrapt. Ook het plan voor een uitreiking later in januari kon niet worden uitgevoerd. Dit vanwege een verlenging van de lockdown-periode. Het is wel gelukt om de acht genomineerden te interviewen en al deze interviews tijdig in de Gemeentewijzer in Veluws Nieuws te publiceren.

 

Andere genomineerden

Ex aequo op de vierde plaats eindigden Arno Berghorst (Oene), Jan van Werven (Vaassen), Jos van den Berg (Epe), Jopie van Zuuk (Epe) en Herman Reurink (Epe). Zij krijgen een bos bloemen thuis bezorgd.

 

Sinds 2001

De Vrijwilligersprijs werd in 2001 ingesteld door Koppel-Swoe en persburo Dick van der Veen. De Vrijwilligersprijs werd gekoppeld aan de Jo Postprijs, die daarvoor al werd uitgereikt. De acht Vrijwilligers van de Maand nomineren een vrijwilligersorganisatie die zich in hun ogen op een bijzondere manier voor de Eper gemeenschap heeft ingezet. Deze prijs – bestaande uit een vaste prijs en een fraai kunstwerk van De Veluwse Bron als wisseltrofee – kon vanwege corona niet worden uitgereikt. De organisatie hoopt dat nomineren en uitreiken dit jaar weer lukt.

 

Jury

De jury van de Vrijwilligersprijs en de Jo Postprijs bestaat uit vertegenwoordigers van de vier dorpen van de gemeente Epe. Deze juryleden worden voor een tijdelijke periode benoemd. De jury werd twintig jaar lang voorgezeten door een oud-burgemeester: eerst Henk Beuke en daarna Leo Eland. Met ingang van dit jaar neemt wethouder Jan Aalbers die taak voor zijn rekening.

 

Namen doorspelen

In februari of maart start een nieuwe interviewserie met genomineerde vrijwilligers. Wie iemand uit de gemeente Epe kent die veel vrijwilligerswerk doet kan zijn of haar naam doorspelen aan persburo.veen@planet.nl. De jury zal opnieuw acht inwoners van de gemeente Epe voor de Vrijwilligersprijs nomineren.

Info: communicatie@epe.nl Voor aanmeldimng kandidaten: persburo.veen@planet.nl