Toekomstbestendig onderwijs in een duurzaam gebouw

 

Op 21 januari heeft de raad van gemeente Epe ingestemd met een extra bijdrage voor basisschool De Krugerstee in Vaassen. De bijdrage is bestemd voor de verdere verduurzaming van de nieuwe locatie. Begin 2022 zal de school de deuren op een nieuwe locatie openen. Het ‘vernieuwde’ pand wordt op alle manieren afgestemd op de onderwijsvisie van de school rondom toekomstbestendig onderwijs. Daarmee wordt zowel het gebouw als het te geven onderwijs toekomstbestendig.

 

De Krugerstee komt na de verbouwing in het pand naast van de voormalige openbare school. Marije Beekman, locatiedirecteur De Krugerstee: “Het is goed nieuws dat we een extra bijdrage krijgen voor de verdere verduurzaming van het gebouw. Dit maakt ook dat het gebouw toekomstbestendig is en zeker ook een comfortabel schoolgebouw met schone en frisse lucht. Een mooi feit is dat het energieverbruik ten opzichte van het huidige pand aanzienlijk minder wordt, doordat onze school straks gasloos is, de termische schil van het gebouw op nieuwbouwniveau zit en er zonnepanelen op de school komen.”  

 

Jarenlange inspanning beloond

Wethouder Erik Visser van gemeente Epe: “We zijn ontzettend blij dat we deze extra bijdrage vanuit de gemeente Epe hebben kunnen realiseren. Basisschool De Krugerstee wordt daardoor een geweldig duurzaam gebouw. Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor het klimaat, maar is ook duurzaam in andere opzichten. Het is vooral goed nieuws voor de leerlingen. Deze stap draagt bij aan een goed onderwijsklimaat in Vaassen. Het is een prachtige beloning na jarenlange inspanning en voorbereiding. Ruim vier jaar geleden zijn we gestart met de stuurgroep Duurzame Kindvoorziening. Dit is het eerste, voor de buitenwereld, zichtbare en tastbare resultaat.”

 

Toekomstbestendig onderwijs

In het nieuwe schoolgebouw krijgen de kinderen letterlijk én figuurlijk alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Marije Beekman: “Ik kreeg de kans om het ideale onderwijs én het ideale schoolgebouw in te richten en daar heb ik optimaal gebruik van gemaakt. Samen met mijn team hebben we een onderwijsvisie op toekomstbestendig onderwijs ontwikkeld. We zijn het erover eens dat de jeugd van tegenwoordig veel dynamischer is en simpelweg meer bewegingsruimte nodig heeft. Ook is het achterhaald dat leerlingen de hele schooldag in hetzelfde klaslokaal zitten.”

 

Planning

De verbouwing start medio maart 2021. Volgens planning wordt het gebouw voor kerst 2021 opgeleverd.