Akar (links) neemt het stokje over van Westerhuis

Bülent Akar (links) neemt het stokje bij OWIOS over van Westerhuis

Bülent Akar nieuwe trainer OWIOS

 (tekst en foto Dick van der Veen)

Bülent Akar (46) wordt met ingang van het nieuwe seizoen 2021-2022 de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging OWIOS. De oud-trainer van o.a. VSCO ’61 en Hatto Heim tekent in Oldebroek een contract voor één jaar. Van beide kanten is de ambitie uitgesproken voor een langere samenwerking. Akar volgt daarmee Wilfred Westerhuis op als hoofdtrainer van OWIOS. In december jl. werd bekend dat de wegen van trainer Westerhuis en OWIOS scheiden aan het eind van het seizoen.

“Na een uitgebreide procedure denken wij met Bülent de juiste man binnen gehaald te hebben om de sportieve ambities de komende jaren met de jonge selectie waar te maken. Hij heeft een grote gedrevenheid voor het voetbal. Daarnaast heeft hij oog voor meer dan alleen het 1e elftal en bewezen dat hij betrokken is bij de gehele vereniging”, aldus TC-voorzitter Etie Jansen.

Akar, zelf wonende in Wezep, kwam als speler jaren uit voor o.a. Go Ahead Eagles (BVO) en sv Epe, Konkinklijke UD en WHC op Hoofdklasse niveau. Na zijn actieve carrière is hij enkele jaren jeugdtrainer geweest en assistent-trainer bij verschillende verenigingen. Vervolgens is hij hoofdtrainer geweest bij Hatto Heim en VSCO ’61. In 2015 kwam Akar in het bezit van zijn diploma trainer-coach UEFA A (TC1).

Bülent Akar: “Ik ben zeer blij om de nieuwe hoofdtrainer te worden van OWIOS. OWIOS staat in de regio goed aangeschreven, is een stabiele (volks)club met een gemoedelijke sfeer en uitstekende faciliteiten. Afgelopen jaren heb ik dat als tegenstander meerdere malen ondervonden. Met de club heb ik plezierige gesprekken gevoerd waarin dit nogmaals bevestigd werd. Ik hoop samen met de talentvolle spelersgroep de supporters te kunnen vermaken met goed voetbal zonder het resultaat uit het oog te verliezen.