Cultuurfonds Gelderland besteedde in 2020 ruim acht ton euro aan projecten in de regio

 
 

 

Arnhem, 11 januari 2021 -  Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 294 projecten ondersteund. Daarmee werd er € 811.766 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

In het afgelopen kwartaal kregen 53 nieuwe projecten een bijdrage toegekend door het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Oene Fonds, Cultuurfonds Hattem en het Jacob van Zijverden Fonds.

De toekenningen waren zoals gebruikelijk zeer divers. Museum Villa Mondriaan in Winterswijk ontving een toekenning voor de kostuumtentoonstelling Ferengi, Soulcypher uit Arnhem gaat met een bijdrage de hiphop-georiënteerde dansproductie Solitude uitvoeren onder leiding van choreograaf Ruben Chi, en de Vereniging Het Edelhert uit Harderwijk wordt ondersteund bij de realisatie van de publicatie ‘Frederik’ die aan 880 basisscholen in Gelderland wordt uitgereikt.

Meer toekenning staan vermeld in de bijlage.

Particulier geld

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

In 2021 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland. De eerste deadline hiervoor is 18 januari 2021. Later in het jaar zijn nog drie verdeelrondes. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.