Nunspeet lanceert website verslavingspreventie www.oudersmetinvloed.nl

 

 

De projectgroep Alcohol- en drugspreventie Nunspeet heeft een website gelanceerd voor ouders en jongeren in de gemeente Nunspeet. Op www.oudersmetinvloed.nl is te lezen welke middelen in de gemeente Nunspeet worden gebruikt, welke werking die middelen hebben en waar ouders en jongeren hulp kunnen vinden als ze zich zorgen maken over drugs- en/of alcoholgebruik. Een laagdrempelige manier om hulp en informatie toegankelijk te maken voor alle inwoners van de gemeente Nunspeet.

 

Het gebruik van verslavende middelen in de gemeente Nunspeet wekt zorgen. Middelen zijn goedkoop, het aanbod via internet of lokale dealers is groot en er verschijnen steeds weer nieuwe middelen op de markt. Deze ontwikkeling gaat onze gemeente niet voorbij.

 

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om overmatig alcohol- en drugsgebruik dat vaak veel verschillende problemen met zich meebrengt. Denk aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid, schulden, huisuitzetting, relatieproblemen, schoolverzuim, ontslag en soms ook crimineel gedrag. Ouders hebben een belangrijke rol. Hoe voorkom je dit in een wereld waarin jongeren via hun smartphone contact hebben met een hele volwassen wereld? Helpt verbieden nog? Hoe praat je er over met je kinderen en op welke leeftijd begin je daarmee? En wat doe je als het een keer misgaat? Ouders hebben veel invloed, soms bewust, soms onbewust. Om die invloed te versterken is de site www.oudersmetinvloed.nl gelanceerd.

 

De gemeente Nunspeet en verschillende lokale organisaties hebben de handen in ineen geslagen om samen de problemen in beeld te krijgen en op te lossen. Het opzetten van een lokale website maakt deel uit van een groter plan waarin met ouders en andere opvoeders wordt gesproken over verslavende middelen. Zodra dit onder normale omstandigheden weer kan, worden in samenwerking met kerken, verenigingen en scholen voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. In de komende maanden verschijnen er regelmatig artikelen over middelengebruik in de lokale huis aan huis.