Spelregels carbid schieten in de regio

De zes gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek hebben samen afspraken gemaakt over de spelregels bij het afschieten van carbid. Ze zijn getoetst aan de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. 

 

 

Carbidschieten en vuur stoken zijn tradities tijdens de jaarwisseling. Laten we midden in de coronacrisis een jaartje overslaan. #AlleenSamen beschermen we onze gezondheid. Vreugdevuren zijn verboden. Carbidschieten en vuurtonnen: echt liever niet. Doe je het toch, doe het dan volgens de coronamaatregelen, met niet meer dan 2 mensen, zonder alcohol te drinken en op voldoende afstand. Houd je ook aan de regels die gelden in jouw gemeente. En doe het veilig als een BOCK: Bewust Oplettende CarbidKnaller. Op www.wieisdebock.nl zie je hoe.

 

Een echte BOCK verknalt het niet!

Een echte BOCK slaat dit jaar over!

 

Lokale regels
Uiteraard gelden per gemeente ook lokale regels voor carbidschieten. Voor een toelichting op deze gemeentelijke regels kunt u terecht bij (de woordvoerder van) de betreffende gemeente.

 

Lokale regels gemeente Epe
In de gemeente Epe zijn deze lokale regels voor carbidschieten opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Kort samengevat: carbidschieten mag in de gemeente Epe alleen tijdens de komende jaarwisseling van 31 december 2020 10:00 uur tot 1 januari 2021 02:00 uur. Carbidschieten mag alleen buiten de bebouwde kom en niet in stilte- en natuurgebieden en altijd alleen op voldoende afstand van mensen en gebouwen. Het complete overzicht van regels is te vinden in de APV.