Walk of Wisdom: wandelend afstand nemen van alledag

De pelgrimsroute ‘Walk of Wisdom zou je als de tegenpool kunnen zien van de Nijmeegse Vierdaagse. Speciaal voor mensen die even afstand willen nemen van de drukte van alle dag. In tegenstelling tot de drukte en gezelligheid van de vierdaagse loop je deze route alleen, of met een hele goede vriend of vriendin. En natuurlijk met je telefoon uit. Het mooiste is om de 136km lange tocht, die geen religieuze achtergrond heeft, in een week te lopen.

Wist je dat steeds meer mensen een oude pelgrimsroute willen lopen? Zo werd de route naar Santiago de Compostella in 1984 nog nog door 2.491 mensen afgelegd en in 2017 eindigde het aantal wandelaars op 301.006. Belangrijkste redenen die de wandelaars  noemen zijn de verbondenheid onderweg. Verschillen tussen mensen vallen weg en het dagen achter elkaar lopen versterkt de band met natuur, lichaam en geest.

Op de site van Walk of Wisdom vind je alles over de route inclusief overnachtingsadressen, van b&bcamping of hotel tot kloosterschip en trekkershut.