Huis Verwolde één van de interessante musea in de Achterhoek

Huis Verwolde

Zet je zintuigen open voor het brede scala aan musea die de Achterhoek voor je in petto heeft. Kunstliefhebber? Bezoek één van de musea vol toonaangevende schilder-, glas- en beeldhouwkunst van internationale grootmeesters. Meer interesse in historische gebeurtenissen?

In elk dorpje of stadje vind je wel een museum dat je mee terugneemt naar de tijd van toen. In deze nieuwsbrief lichten we 3 musea voor je uit. Wil je een overzicht van meer Achterhoekse musea? Kijk dan op de website www.musea-achterhoek.nl.

In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 moet je voor aanvang van een bezoek aanhet museum een tijdvak reserveren. Hiervoor verwijzen wij naar de website van het museum.

 

Verwolde

Huis Verwolde neemt je mee op reis naar het verleden. Zie hoe één adellijke familie  meer dan 200 jaar in dit edelsmanshuis woonde.

Maak in het onderhuis op een interactieve manier kennis met de bewoners en hun personeel. Ook kinderen vermaken zich. Ze kunnen op het bed van de huisknecht liggen, een bloemenboeket samenstellen en een monogram op bestek graveren. Pak een knapzak en ga speuren in de tuin of volg de bijzondere bomenroute.

Nieuwsgierig naar het leven in het bovenhuis? Ga dan mee met een rondleiding door de sfeervol ingerichte vertrekken. Luister naar het verhaal over de baron in de herenkamer en word ontvangen in de Chinese kamer als hoog bezoek. Verwonder je over de rijkelijk gedekte tafel in de eetkamer en bekijk de prachtige tuin vanuit de masterbedroom.

Bezoek de kasteelwinkel en theeschenkerij met heerlijk terras aan de vijver. De tuin van Verwolde is vrij toegankelijk.