Epe bouwt steeds meer appartementen

Op de plaats van de leegstaande  AMRO-bank aan de Hoofdstraat 41-43 wil een initiatiefnemer 25 appartementen bouwen met een ondergrondse parkeergarage. Er werd de afgelopen jaren een veelheid appartementen gerealiseerd in het centrum en aan de rondweg. Recent ook de plannen voor 17 appartemten op de plek van het oude postkantoor.

Er wordt in opdracht van de gemeente op de AMRO-locatie nu wel voldaan aan de eis  om vijf goedkope en vijf zogenaamde betaalbare appartementen te bouwen naast vijftien duurdere. Daarbij gelden bedragen van respectievelijk 200.000 en 275.000 euro.  De goedkope zijn geschikt voor jongeren en starters.

Het college noemt het plan een enorme kwaliteitsverrijking voor de omgeving. Met de plannen wordt verpaupering van dit deel van de Hoofdstraat voorkomen. Het valt allemaal binnen het contingent dat Epe tot 2027 mag bouwen. Er is contact met de buurt geweest hetgeen niet tot overwegende bezwaren leidde. Onderzoek naar de haalbaarheid kan  er nog toe leiden dat het niet doorgaat. Daarbij zienswijzen inbegrepen die tot andere inzichten aanleiding kunnen geven.