Blazers Ensemble gaat op tournee

 

 

Met de drie oratoria van Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten en Die Sieben letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een trilogie: eerst was er De Schepping (2004), daarna kwam Het Paradijs(2010), en met De Hemel werd in 2015 de cyclus afgerond.

In oktober gaan de Blazers en Bart Moeyaert opnieuw op tournee met De Schepping, het eerste deel van deze succesvolle muziektheatertrilogie. Tijdens deze voorstelling vertelt Bart Moeyaert (winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur') het verhaal aan de hand van een zelfgeschreven tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek van Haydn. De voorpremiere van De Scheppingvindt plaats op 30 september in Podium Mozaïek (uitverkocht) en de tournee voert vervolgens langs zalen in Haarlem (uitverkocht), Meppel, Ede, Enschede, Heerlen, Utrecht en Amsterdam. Van 3 tot en met 13 maart 2021 volgt een tweede tournee. Klik hier voor alle info.

…ontroerende, intieme kamermuziek, waarbij de tekst van Moeyaert nauw aansluit…Het plezier in deze voorstelling straalt zowel van Moeyaert als vande Blazers af… - NCRV radio
…Een soort Peter en de Wolf, maar dan over God en de wereld [...] …De teksten van Bart Moeyaert zijn een genot…- Muziekblad Luister
…voor deze herschepping kunnen wij alleen maar onze hoed afnemen…ongeëvenaard. - Focus Knack

Onder de titel Het hele leven zijn onlangs De ScheppingHet Paradijs en De Hemel voor het eerst samengebracht in een boek, met bijzondere illustraties van Peter Van den Ende.