OWIOS slaat toe diep in blessuretijd

 

Dick van der Veen

OLDEBROEK – In de extra tijd beslist aanvoerder Bennie Veldhoen de gemeentelijke derby tegen VSVCO’61 in Oldebroeks voordeel. Juist hij, het toonbeeld van onverzettelijkheid, bezorgt zijn ploeg de drie punten en zet de opponent uit Oosterwolde op zeven punten achterstand. Sneu voor de VSCO dat het zich op de valreep voltrekt,maar op grond van de krachtsverhouding kan niemand steekhoudende argumenten tegen het eindresultaat inbrengen.

,We hadden ons gewapend tegen een storm van onze tegenstander. De realiteit is dat er slechts één ploeg wilde voetballen. Dan kun je inzakken en wachten tot ze bij VSCO61 achterin een fout maken, dat hebben we niet gedaan en vol voor de aanval gekozen. Dat leverde drie honderd procent kansen op. Mijn jongens hebben zeker voor een derby in de eerste drie kwartier goed voetbal op de mat gelegd. Onze tactiek was er op afgestemd de kanaries vroeg in hun vlucht te storen waardoor hun lange spits uit de zestien bleef. Ik houd hem liever ergens op het middenveld.”
Diep in z’n hart zal de triomferende trainer Wilfried Westerhuis begrip hebben voor de opdracht die zijn collega Bulent Akar zijn mannen meegaf. VSCO’61 heeft nogal wat spelers die het niet kunnen belopen en keuze voor het offensief is er één voor voetbalzelfmoord. Bovendien loopt het aanvallend bij hen voor geen meter.

Rood

Er gebeurt genoeg in het vrij eenzijdige duel. VSCO’61 bezit de klasse om op de nul te spelen en als OWIOS verzuimt het surplus aan snelheid en techniek uit te buiten kruipt VSCO in het eerste kwartier na rust uit de schulp. ,,We creëren helaas weinig. Niet iedereen bij ons is bereid om vol in de duels te gaan, waardoor we voorin volharden in steriel voetbal. Dan toch kunnen we de wedstrijd alsnog naar ons toe trekken wanneer Marco Hooglang bij een duel met onze doelman direct rood krijgt. Die mogelijkheid ontnemen we ons zelf door een tweede gele kaart voor Sander Stange. Volkomen onnodig. Als je geel op zak hebt bega je geen overtreding op het middenveld. Hij is juist één van de spelers die je twee keer voorbij moet om echt los te zijn. Toch blijven we gemakkelijk overeind. Tja, en dan vergeet een verdediger in de laatste minuut van de extra tijd om Mike Bastiaan voor zich te houden. Heel sneu. Dit is kennelijk het lot van de rode lantaarndrager.” Akar wil zo graag zijn ploeg in de tweede klas houden. Hij beseft ook dat het dan in de resterende negen duels vooral aanvallend beter moet. OWIOS daarentegen zit in een flow. Het is hard op weg om zich uit de gevarenzone te spelen.

 

Zie voor fotoreportage NWVfoto van Eddy Bossenbroek